Izvor: Blic.rs
25.08.2020 u 11:52
0

Prvi avioni bi sa aerodroma u Trebinju koji Srbija gradi, mogli da polete za dve godine!

Moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine

Za budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako u naredne dve-tri nedelje bude doneta odluka o samoj lokaciji prvi avion sa novog aerodroma mogao bi da poleti 2022. godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Pred sutrašnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Miloradom Dodikom, ona je ocenila da je najvažnije za tu investiciju da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju doneta.

– Ljudi iz ministarstva, jednog i drugog su bili, pogledali sve lokacije, jedna se izdvaja. Sada ne bih javno rekla koja, je jer je to još uvek na stolu kao tema prema kojoj se treba tačno odrediti – rekla je ona.

OVO MORATE ZNATI

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE: Čekaju nas pljuskovi i grmljavina, a pogledajte kada dolazi razvedravanje!

TENZIJA NE JENJAVA, COVID-19 HARA: Iako imamo najmanje novozaraženih u poslednja dva meseca, u septembru nam PRETE ČETIRI KORONA BOMBE!

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Još jedan grad u Srbiji UKINUO VANREDNU SITUACIJU: Poslednja četiri dana NEMA NOVOOBOLELIH!

Dr Petrović o „najcrnjem scenariju“: Zašto do sudara gripa i korone MOŽDA NEĆE DOĆI i ko MORA DA SE VAKCINIŠE?

Dodala je da, ako se u naredne dve- tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u Bosni ali i u samom regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine.

– Prvi avion sa aerodroma Trebinje mogao bi da poleti 2022. godine. Procene govore da bi bilo vrlo ekonomski isplativo, jer u prvoj godini može da očekuje 50.000 putnika. A procena investicije je oko 50 miliona evra – rekla je ona.

Dodala je da će u narednim danima biti dogovora oko izgradnje tog aerodroma.

Kako je istakla do ideje o izgradnji ovog aerodroma došlo je zbog dobrih odnosa dva predsednika, kao i iz želje da region bude dobro povezan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter