Izvor:
07.04.2017 u 22:05
0

Prvi meč borbe za polufinale Dejvis kupa: ĐOKOVIĆ POBEDIO RAMOSA 6:3, 6:4, 6:2!

Četvrtfinalni okršaj teniskih reprezentacija Srbije i Španije u Dejvis kupu otvaraju u hali "Aleksandar Nikolić" Novak Đoković i Albert Ramos-Vinjolas.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Vinjolasa i time je Srbija povela sa jedan nula protiv favorizovane Španije!

DRUGI SET Brejk i odlična partija! Đoković – Ramos 6:3, 6:4

Opet je malo nedostajalo da Đoković ugrozi servis rivala, prišao je na 30:30, nakon čega je Ramos ipak uzeo svoj gem. Nije se libio Španac da napadne našeg asa koji je njegov izlazak na mrežu kaznio fantastičnom bekhend dijagonalom, da bi onda on napao i do važnog poena došao iz tri poteza i smečom nakon čega je rival pogodio mrežu – 1:1.

Usledila su dva gema koja su završena bez izgubljenog poena servera i zatim brejk! Kako je Ramos poslao lopticu u aut, bilo je jasno da Novak ima šansu, prvu nije iskoristio, ali jeste odmah drugu za 3:2. Razvoj je bio preslikan iz prvog seta, naš as je potvrdio brejk pre isteka sat vremena igre i sigurno delovao na terenu hale "Aleksandar Nikolić" – 4:3.

Forhend ga je odlično slušao, ili je završavao na liniji, ili je upravo tim udarcem terao rivala na greške.

PRVI SET Jedan brejk dovoljan, Đoković – Ramos 6:3

Susret je počeo odličnim servisima Novaka Đokovića, koji jeste izgbio uvodni poen, ali je od četiri naredna, koja je upravo on osvojio, dva "uzeo" asovima. Rival je odgovorio nešto drugačijim stilom, dugim razmenama udaraca, bez snažne inicijative, ali vrlo staloženim, preciznim potezima kojima je odoleo i po izjednačenju na 40:40, a onda došao do 1:1. Đoković, sa druge strane, nije "gubio vreme". Za tili čas je ponovo poveo, ovoga puta ne prepustivši Špancu nijedan poen, ali iako je u narednom gemu izgradio 0:30 na Ramosove servise, nije uspeo da dođe i do brejk šanse, pa se stiglo do 2:2.

Sledeću takvu priliku Nole nije propustio. Posle novog sigurnog servis-gema, osvojio je naredni gem bez izgubljenog poena, pa je savršenom igrom sa osnovne linije došao do 4:2. Na krilima bučne podrške sa tribina, naravno samo u onim momentima između razmena udaraca, Đoković je nastavio da dominira terenom i izvrsnom servis-volej igrom došao do 5:2.

Malo je nedostajalo da na servis rivala i osvoji uvodni set, imao je dve prilike da ga slomi, ali je Ramos tek toliko produžio ovu deonicu, pošto je u devetom gemu sigurnim forhendima naš najbolji teniser napravio prvi korak ka pobedi – 6:3.

Uoči meča

Ramos nikada nije savladao vršnjaka iz Srbije, ali u pitanju je levoruki španski teniser, koji je u ovoj sezoni ostvario više profesionalnih trijumfa od Đokovića – ima učinak 12-9, a Nole 11-3.

Njih dvojica su igrala dvaput u dosadašnjim karijerama, oba puta 2015, a Ramos, inače 24. na ATP listi, se bolje držao na terenu sa tvrdom podlogom, kakva se koristi u nekadašnjem "Pioniru", nego na šljaci. Naime, u Indijan Velsu je uzeo osam gemova Novaku (izgubio je sa 7:5, 6:3), a na šljaci u Monte Karlu samo pet (6:1, 6:4 za Đokovića).

Uoči ovog četvrtfinala bilo je prilično zanimljivo ispred same hale. Tako je Novak Đoković rešio da na parkingu trenira loptom iz jednog drugog sporta, a sudije Karlos Ramos i Džejms Kiotavong su pozirali za "selfije" sa navijačicama iz naše zemlje:

Publika

U halu "Aleksandar Nikolić" došli su, pored ostalih, i kandidat za novog predsednika Olimpijskog komiteta, Božidar Maljković, roditelji našeg najboljeg tenisera, Dijana i Srđan Đoković, Novakova braća Đorđe i Marko, ali i Nikola Pilić, te doskorašnji selektor Bogdan Obradović, Radmilo Armenulić, Mirko Petrović, Ivan Bekjarev, trener Viktora Troickog Neša Ilić, roditelji Dušana Lajovića, Bojana Jovanovski…

Šta sledi?

Posle okončanja prvog duela, igraće Viktor Troicki i Pablo Karenjo Busta, koji se dosad nisu sastajali. U subotu se sastaju dublovi (Troicki/Zimonjić – Lopez/Munar), a u nedelju se igraju preostali mečevi pojedinačne konkurencije (Đoković – Karenjo Busta, Troicki – Ramos-Vinolas).

Pobednik ovog meča igrače u polufinalu sa pobednikom duela u kome Francuska dočekuje Veliku Britaniju. Za mesto u drugom polufinalu nadmeću se Australija – SAD i Italija – Belgija.

Izvor: Blic
Foto: Printscreen/TSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter