Izvor:
09.04.2019 u 09:31
0

PRVI STARBAKS U BEOGRADU: Otvaranje 15. aprila u Tržnom centru Rajićeva!

Svetski lanac kafeterija Starbaks otvoriće svoj prvi kafe u Srbiji 15. aprila u Tržnom centru Rajićeva u Beogradu, prvi u nekoj od država nekadašnje Jugoslavije i – prvi sa natpisom na ćirilici.

Natpis na ćirlici "izdejstvovao" je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Skupština grada donela je u junu prošle godine odluku po kojoj kompanije koje istaknu svoj naziv na ćirilici, a zakupci su poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad Beograd, imaju zbog toga ubuduće popust od pet odsto na zakup.

Ta mera doneta je radi zaštite i promocije ćirilice i usvojena je jednoglasno.

Vesić je tada novinarima rekao da je to bio i uslov koji je postavljen i kompaniji Starbaks.

Moj uslov prilikom pregovora sa Starbaksom je bio da natpis, pored onog na latinici, bude i na ćirilici – rekao je Vesić i dodao da ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter