Izvor:
02.08.2017 u 21:31
0

Prvo veliko hvatanje vozača od uvođenja merenja srednje brzine: Evo ko najviše divlja po auto-putu!

Merenje srednje brzine vozila na autoputu već daje rezultate, a to se prvo primetilo na deonici puta od Beograda do Niša, na kojoj danas nije bilo uobičajenog "divljanja".

Iznenađujuća situacija – lagana vožnja čak i automobila sa velikom kubikažom, koji mogu da razviju više od 200 kilometara na sat.

Međutim, poneko vozilo i to uglavnom sa stranim tabilicama išlo je vidno brže od dozvoljenih 120 kilometara na sat.

Merenje srednje brzine vozila na autoputu nema za cilj kažnjavanje građana, već smanjenje broja stradalih poručio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković najavljujući da će kažnjavanje nesavesnih vozača početi za par nedelja.

Milinković kaže da se trenutno prosečna brzina samo meri, a da će procesuiranje počinilaca prekršaja početi za nekoliko nedelja.

Objašnjava da nije moguće odjednom pokriti sve deonice na autoputu, te najavljuje da će narednih nedelja obaviti detaljne analize na kojim se deonicama najviše prekoračuju brzine, gde su najveća prekoračenja i u zavisnosti od toga počeće kontrola deonice po deonice, odnosno procesuirajne počinilaca prekršaja.

Najavljuje u drugoj polovinim avgusta i povećan broj vozila presretača, ali i ručnih radara, kojim se može meriti brzina na pogodnim mestima, kao što je nadvožanjak na autoputu, pri čemu se onda zaustavljanje vozila vrši na naplatnim stanicama.

Inače, na svim naplatnim stanicama trenutno se prilikom naplate putarine izračunava srednja brzina.

Putevi Srbije dokumentuju ulazak i izlazak vozila na naplatnoj stanici i u zavisnosti od toga da li je vozilo prekoračilo brzinu kretanja dostavljaće MUP-u sve potrebne podatke da se vozač procesuira.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter