Izvor: Tanjug
23.06.2021 u 13:28
0

PUNO POSLA ZA HITNU POMOĆ: Povećan broj intervencija zbog vrućine

Živa u termometru danas u 14 časova dostigla je 35 podeljak, a na prestoničkim ulicama, trgovima i u prevozu bio je samo onaj ko je morao.

VAŽNO

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Mi imamo rešenje, ali oni to rešenje ne prihvataju!

„KOŠARKA JE TIMSKI NAZADOVALA“: Igor Rakočević specijalno za HAPPY BSC o trenutnoj situaciji (INTERVJU/FOTO)

PUTIN: Pozivam NATO da pokaže zdrav razum i izbegnemo RIZIK OD…

DEMOKRATSKI FRONT ODLUČAN: Ili novi premijer, ili novi izbori! Krivokapić NEMA NAŠU PODRŠKU!

OVO NI SAUDIJSKA ARABIJA NE BI URADILA! Evo kakvu zabranu su uveli Japanci za OI!

Beg od vrućine Beograđani su uglavnom ponalazili ispod klima uređaja dok su najhrabriji briali debeli hlad u prestoničkim parkovima.

Pune ruke posla imali su dežurni u Hitnoj pomoći koji su do 14 časova imali preko 110 poziva. Kako su naveli, uglavnom su intervenisali zbog kolabiranja usled neadaptiranosti na visoke temperature, a veliki broj intervencija bio je na otvorenom jer je bilo i onih koji su usled povišene temperatara padali u nesvest na ulici.

Dežurni lekari su posebno apelovali na srčane bolesnike da se pričuvaju i ne izlaze na sunce, dok su gradske vlasti odlučile da u narednim danima na snazi budu posebne mere predostrožnosti.

– Postavili smo cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu, a pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje – rekao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić. – Dodao bih da smo, takođe, pomerili i uobičajeno vreme pranja ulica tokom ovih toplih dana koji slede. U najtoplijim delovima dana ulice će biti osvežavane, kako bismo ublažili efekte izuzetno visokih temperatura – rekao je Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter