Izvor:
22.06.2019 u 11:50
0

PUTIN O BUDUĆEM PREMIJERU VELIKE BRITANIJE: „Mi ćemo sarađivati sa svakom osobom!“

Rusija namerava da sarađuje s novim premijerom Velike Britanije, ko god to bio, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin, ali je dodao da i novi premijer Velike Britanije treba da bude spreman na saradnju.

Mi ćemo se odnositi prema tome (rezultatima izbora za novog britanskog premijera) s poštovanjem i sarađivaćemo sa svima koji žele da rade s nama – rekao je Putin.

On je dodao da se Moskva nada da će London slušati želje svojih građana o saradnji s Rusijom.

Putin je naveo da su mu ljudi iz poslovnog sveta, kada se s njima sretao, rekli da žele da sarađuju sa Rusijom i prošire svoje prisustvo na rusko tržište.

Ruski predsednik odbio je da se izjasni o kandidatima za mesto britanskog premijera.

Kandidat kojeg će izabrati partija, biće premijer. Mi ćemo sarađivati sa svakom osobom – poručio je Putin.

On je dodao da je zbunjen sistemom izbora premijera u Velikoj Britaniji.

"Deluje da stalno upiru prst u nas zbog demokratskih procesa u Rusiji, izbornog zakona itd, ali hajde da pogledamo metod dovođenja najviše pozicionirane osobe u zemlji", naveo je Putin i istakao da se premijer ne dovodi na vlast u Britaniji preko izbora, već na partijskom okupljanju.

To je, kako je naveo, za njega čudno.

"Ali, to je britanski sistem", konstatovao je Putin.

Britanska Konzervativna partija bira novog lidera, nakon što je Tereza Mej objavila da podnosi ostavku, a najviše glasova u stranaškoj trci za lidera osvojili su Boris Džonson i Džeremi Hant.

Oni će se, tako, boriti za funkciju britanskog premijera i lidera britanske Konzervativne stranke.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter