Izvor:
19.04.2017 u 14:38
0

RASISTIČKI NAPAD U KALIFORNIJI: Afroamerikanac ispalio 16 rafala, ubio trojicu uz povike Alahu akbar! (VIDEO)

U Kaliforniji je uhapšen Afroamerikanac koji je u gradu Frenzo ubio trojicu belaca i još jednog ranio, za šta policija sumnja da je rasistički motivisan napad.

Napadač Kori Ali Muhamed je u utorak za 90 sekundi ispalio 16 rafala.

Šef lokalne policije Džeri Dajer je izjavio da je Muhamed (39) prilikom hapšenja na arapskom uzvikivao "Bog je veliki", ističući da smatra da je u pitanju zločin iz mržnje, a ne terorizam, prenele su agencije.

Dajer je naveo da Muhamed sebe naziva "Crnim Isusom" i da je tražen zbog prošlonedeljnog ubistva pripadnika obezbeđenja jednog hotela u gradu.

Policija je navela da je osumnjičeni na društvenim mrežama ostavljao komentare protiv belaca, kao i protiv vladine politike.

"Želeo je da ubije što više ljudi. Ovo je nasumično nasilje. Ovo su bili neisprovocirani napadi osobe koja je pošla danas da ubija", naveo je Dajer.

Muhamedov otac je za Los Anđeles tajms naveo da veruje da je njegov sin bio deo "rata" koji traje između belaca i Afroamerikanaca.

Dajer je rekao da je Muhamed delovao sam i da su sve žrtve belci.

Muhamedova baka je otkrila da je on kao tinejdžer legalno promenio ime i da se ranije zvao Kori Tejlor. Ranije je hapšen zbog posedovanja oružja, droge i terorističkih pretnji. Družio se i sa bandama, ali nije potvrđeno da je bio član neke grupe.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter