Izvor:
19.04.2017 u 14:49
0

ISIS NAPAO OMILJENO SRPSKO IZLETIŠTE U EGIPTU: Bacili bombu, ima i mrtvih!

Egipatski mediji javljaju da je u napadu na Manastir Svete Katarine, jedan od najstarijih hrišćanskih manastira na svetu, odjeknula jaka eksplozija i da je ubijena najmanje jedna osoba.

Malo pre nego što se pojavilo saopštenje o eksploziji, teritoriju Manastira su napale nepoznate osobe naoružane lakim oružjem i ranile četiri policajca.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Region/d%C5%BEihadisti.jpg?m=1472300723

Tokom posete Sinaju 1234. godine u Manastiru Svete Katarine boravio je arhiepiskop Sava, prvi srpski arhiepiskop. Manastir su darivali srpski kraljevi Dragutin i Milutin brojnim poklonima, koji se danas čuvaju u muzeju i biblioteci tog manastira.

U Manastiru se nalazi prvi srpski psaltir. Krajem 14. veka iguman Manastira bio je Srbin Joanikije.

Islamska država preuzela je večeras odgovornost za napad na egipatske snage bezbednosti nedaleko od crkve Svete Katarine na Sinaju.

Napad u kome je ubijen jedan, a ranjeno četiri pripadnika snaga bezbednosti desio se svega nedelju dana nakon dva bombaška napada na crkve egipatskih Kopta u kojima je ubijeno 45 osoba.

I za te napade odgovornost je preuzela ID.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter