Izvor: Tanjug
17.07.2020 u 12:42
0

RAZOČARENJE! Procesi VANTELESNE OPLODNJE se ODLAŽU zbog EPIDEMIJE!

Zakazani termini, konsultacije i procesi vezani za vantelesnu oplodnju biće obustavljeni zbog epidemije korona virusa, ceo proceš se odlaže, a parovi će o novim terminima biti obavešteni, saopštilo je danas Udruženje Šansa za roditeljstvo, uz navode da su nadležni odluku doneli na osnovu mišljenja epidemiologa Instituta Batut.

Parovi koji su započeli proces – u konsultaciji sa lekarom treba da donesu odluku o nastavku, odnosno prestanku procesa ili eventualnog zamrzavanja embriona, navodi Udruženje i dodaje se rad komisija u zdravstvenim ustanovama obustavlja od ponedeljka.

KORONA U SRBIJI

KON NAJAVIO: Ako bude neophodno MOGUĆ POLICIJSKI ČAS!

Od danas NOVE MERE zaštite od KORONAVIRUSA!

PORAST OBOLELIH: U Šumadijskom okrugu novih 160 slučajeva obolelih od KORONE

KORONA UZIMA MAHA: Vanredno u Rumi, u „Dragiši Mišoviću“ na lečenju 18 dece i ČETIRI BEBE STARE DO 28 DANA

BRISEL USVOJIO REVIDIRANU LISTU Državljanima Srbije zabranjen put u EU

DRAMA U KBC ZEMUN Dnevno otpustimo 50 pacijenata, a primimo 60 (VIDEO)

Udruženje navodi da će nadležni obavestiti parove o novom terminu, kao i o tome da je komisija otkazana.

Odrediće se novi termin kada se za to steknu uslovi.

Predstavnici Udruženja upozoravaju da će starosna granica ponovo biti problem i dodaju da će se naći rešenje kao što je bilo i nakon završenog vanrednog stanja.

PROČITAJTE JOŠ…

NOVI DETALJI NESREĆE KOD PRIJEPOLJA: Potraga za devojčicom, ronioci izvlače vozilo iz Lima!

OBESHRABRUJUĆE SAZNANJE! Od 2064. slika sveta će se promeniti!

RUSIJA: Testirana vakcina protiv COVID-19

VUČIĆ:Neki nisu razumeli šta su teme sastanka!

SVE SLUTI NA NOVI RAT! Erdogan ima grandiozne PLANOVE neostvarive bez MNOGO KRVI!

ĐORĐEVIĆ: Povratak 166. strane Miroslavljevog jevanđelja dokaz bratskih odnosa

Podsećaju da su mnogi parovi i pojedinci zatvaranjem granica sprečeni da odu u inostranstvo na proceduru donacije, koja je u Srbiji neizvodljiva.

RFZO je, kako dodaju obavestio klinike do daljnjeg neće dostavljati nove spiskove osiguranih za zakazivanje termina za konsultacije za proces VTO sve dok se u Srbiji ne stvore uslovi za ponovno upućivanje istih na postupak vantelesne oplodnje.

Iz Udruženja podsećaju na složenost celog postpuka i veoma težak proceš kako psihički tako I proceduralni a kroz koji parovi prolaze, pogotovo oni koji,godinama čekaju na VTO i izražavaju nadu da epidemija neće dugo trajati i da će parovi moći u najskorijem roku da nastave proceš. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter