Izvor:
07.11.2016 u 20:21
0

Razoran zemljotres pogodio Oklahomu: Evakusiani građani, šteta je ogromna (foto)

Zemljotres magnitude 5.0 pogodio je centralne delove američka savezne države Oklahoma. Tom prilikom je pričinjena značajna materijalna šteta na zgradama u Oklahomi, a uz to su se javili i problemi sa curenjem gasa.

Američki stručnjaci iz Seizmološkog zavoda javljaju da se zemljotres dogodio u 19:44 po lokalnom vremenu, a da je epicentar lociran oko dva kilometra zapadno od mesta Kušing, što je oko 80 kilometara severoistočno od Oklahoma Sitija.

Gradić Kušing, koji ima oko 7.900 stanovnika, izgrađen je na raskršću gasovodne mreže i središte je kompanije "Kušing Tenk farm", masivnog skladišta ulja, jednog od najvećih na svetu.

Udar zemljotresa se osetio i u udaljenim mestima kao što su Kanzas Siti, Misuri, Litl Rok u Arkanzasu.

Policija u Kušingu kaže da je "šteta ogromna" i da su građani u centru evakuisani zbog problema sa curenjem gasa. Srednja škola u tom mestu će biti zatvorena sve do ponedeljka zbog novonastalih okolnosti.

The Guardian
Foto: Twitter / Kevin Stump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter