Izvor:
20.01.2019 u 08:05
0

RODITELJI PONOSNI NA SINA: Anđelko Vučić rekao je kada je njegov sin dobio orden od ruskog predsednika Vladimira Putina, bio radostan i beskrajno ponosan!

Otac predsednika Srbije Anđelko Vučić rekao je da je prošlog četvrtka, kada je njegov sin dobio orden od ruskog predsednika Vladimira Putina, bio radostan i beskrajno ponosan, ali dodaje da taj orden predstavlja i priznanje Srbiji.

– Ovo je priznanje Srbiji, sticajem okolnosti Alaksandar je tu, mi smo roditelji, ali zbog svega toga mozete zamisliti šta znaci roditeljima. Znači mnogo – rekao je Anđelko Vucić.

Dodelu ordena Svetog Aleksandra Nevskog svom sinu pratio je iz porodicnog doma sa suprugom Angelinom, a u gostima im je bila i ruska televizija.

– Angelina je onako majčinski otvorila dušu dok smo to pratili. Naravno, bili smo uzbuđeni, s razlogom, imajući u vidu koji je orden i od koga", rekao je Anđelko Vučić, dodavši da im je društvo pravila ćerka mlađeg sina Andreja, dok su Danilo i Milica bili u koloni sa ostalim učesnicima koji su želeli da pozdrave Putina kod Hrama Svetog Save.

– I ja sam im se priključio kasnije posle podne – kaže Anđelko Vučić.

On kaže i da se ushićenje, praćeno roditeljskim suzama, nije moglo sakriti.

– Nostalgija je bliža nama starijima. Setim se svih mojih starijih, i braće i strica… Setim se i šta sam iz njihovih priča slušao. O svom ocu i njegovom odnosu prema tadašnjoj Rusiji, odnosno ŠSR-u. Ta bliskost pravoslavna uvukla je i njega – kaže Anđelko Vučić.

Za oca predsednika Srbije u četvrtak se desio još jedan uzbudljiv trenutak, jer je upoznao predsednika Putina.

– Nisam nametljiv i nisam želeo da prilazim, ali onda su mi ljudi iz protokola ponudili i naravno da sam bio jako radostan što vidim Putina tako neposredno, oči u oči. Onako kako sam ga i zamišljao, ne velikog, ali čvrstog. Stegao mi je ruku obema rukama… pogledao me je pravo u oči, čestitao i zahvalio. To je događaj koji malo ko moze da doživi. Pun sam i zadovoljan što sam ga sreo. Čoveku u mojim godinama, a nisu male, to je velika stvar – rekao je Anđelko Vučić.

Objašnjava i koliko mu je znacilo što orden nosi ime Aleksandra Nevskog, a kako kaže, još više spisak velikana koji su ovo priznanje poneli.

– Govorimo o društvu Obrenovića, Karađorđevića i o možda najvećem diplomati Nikoli Pašiću, a od tada je prošlo evo uskoro 105 godina. To je orden i priznanje Srbiji koja jeste tu kakva jeste i zaslužuje je to baš takva kakva jeste. Nadajmo se da će ostati i dalje nepristrasna ili pristrasna i za jedne i za druge , dakle i za one gde Sunce izlazi i gde zalazi – rekao je Anđelko Vučić.

On je dodao i da mu je posebno milo kako je uticao na posvetu koju je predsednik Srbije izgovorio prilikom dodele ordena.

– Kada mi je javio, rekao je da će ga posvetiti meni, a ja sam odmah rekao: ''Ne meni, nego precima, Vučićima iz Bugojna''. On je orden posvetio precima iz Čipuljića gde su živeli moj otac, stric- kaže Anđelko Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@_Rumenka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter