Izvor:
17.04.2017 u 18:53
0

Rusko snežno čudo: VOJNA BAZA USRED ARKTIKA!

Rusko ministartsvo odbrane je odlučilo da pruži uvid u bazu Arktik Šamrok, koja služi za protivvazdušnu odbranu čitavog područja.

Ovo je najsevernija ispostava ruske vojske, a ministratsvo je, koristeći internet, odlučilo da napravi virtuelnu turu kroz bazu.

Ogromni trodelni kompleks je predstavljen u bojana ruske zastave i pokriva 14.000 kvadratnih metara.

Jedinstveni plan omogućava vojnicima da se kreću između objekata a da ne izlaze napolje, gde se ponekad zabeleže i temperature niže od -50 stepeni Celzijusevih.

Baza je podignuta na ostvru Aleksandara Lend u arhipelagu Fransa Jozefa i predstavlja trajno opredeljenje Rusije da bude prisutna ovde.

Predviđeno je da se u njoj smesti 150 pripadnika vojske, koji će braniti granične, vazduše i druge ineterse Rusije u oblasti.

Ipak, dobar deo baze ostaje tajna, i samo delić je dostupan javnosti. U potpunosti opskrbljena ona može da fuckioniše samostalo čak 1,5 godinu.

Posetioci mogu fa pogledaju kalo izgledaju oficirske prostorije, kantina, teretana i koncertna hala, kao i biblioteka i bolnica.

Ova baza je drugi takav objekat ruske vojke, a prvi – Severnji Klever se nalazi seveno od Koleljni ostrva.

Po planu koji je predstavio ministar Sergej šojgu 2014. godine Rusija bi trebalo da izgradi mrežu ovakvih baza.

kurir.rs
Foto: mil.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter