Izvor: tanjug
23.11.2020 u 16:09
0

RUŽIĆ SA GODFRIJEM Na stolu jačanje u oblasti obrazovanja i nauke sa SAD (FOTO)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas je sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem razgovarao o mogućnostima za jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje u oblasti obrazovanja i nauke.

Ružić je naveo da Srbija veoma ceni sve bolje odnose sa SAD uz ocenu da Vašingtonski sporazum daje novu dimenziju saradnji dve države i doprinosi ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju ministarstva.

Sagovornici su se saglasaili da je u međudržavnoj saradnji urađeno mnogo u oblasti razmene studenata, univerzitetske saradnje i nauke i da postoji prostor za dalje unapređenje. Na sastanku je istaknuto da je, uzimajući u obzir, trenutnu situaciju u vezi sa pandemijom virusa Kovid-19, Srbija odgovorila na izazove, kao i da su prethodne investicije u IT sektor i digitalizaciju rada dale rezultate u vanrednim okolnostima.

– Život nije stao, država je nastavila da pruža usluge, a obrazovanje je nastavljeno – rekao je Ružić i pohvalio napore prosvetnih radnika da se nastava održi i tokom epidemije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter