Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 14:31
0

SADA JE SVE JASNO: Šapić otkrio šta će biti sa teniskim terenima koje je Novak vratio Beogradu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otkrio je šta će se dešavati sa teniskim terenima na Dorćolu.

Tri terena u okviru SC „Milan Gale Muškatirović” biće uklonjena kako bi se na tom prostoru, prema idejnom rešenju koje nikada nije sprovedeno, napravio spomen-park u čast oslobodiocima Beograda 1915. godine.

– Ne samo da to nije urađeno već smo došli do toga da su nam teniski tereni ovde ušli na pola metra od spomenika. Kao neko ko se bavio sportom čitav svoj život dok nisam ušao u politiku, uvek ću da podržavam sport, ali moramo da napravimo jasnu granicu između stvari preko kojih se ne ide. Ko god da se tada saglasio sa ovim, mislim da nije bio u pravu. Informacija koju imam je da Republički zavod za zaštitu spomenika nikada nije dao saglasnost da tereni prođu ovako duboko i zato ih mi sada uklanjamo. Sportski centar je ponovo dat na upravljanje Gradu Beogradu i mi uklanjamo ova tri terena kako bi spomen-park dobio izgled kakav naši preci zaslužuju – rekao je gradonačelnik Šapić.

Prema njegovim rečima, sportski centar će nastaviti da postoji, a duž reke biće skinuto nekoliko metara ograde koja je zauzela deo biciklističke staze.

– Ostaće 14 ili 16 terena, objekat, neiskorišćeni deo parcele sportskog centra će već sledećeg leta moći da koriste građani koji idu na bazen. Poslovni prostor će biti na licitaciji i ko bude ponudio najveću cenu moći će da drži lep i kvalitetan sportski centar. Važno je da ovo sada prvi put bude urađeno valjano i da bude ponos svih nas. Izuzetno sam srećan i ponosan što mogu da dam svoj skroman doprinos da ovo konačno privedemo nameni a što je trebalo da bude urađeno još pre mnogo godina.

On je podsetio na kulturni i istorijski značaj spomenika koji je podignut 1988. godine na osnovu idejnog rešenja vajara Nikole Milunovića, a u čast velikim herojima koji su branili naš grad 1915. godine.

– Ovo je jedan od najvažnijih spomenika za naš narod bez obzira što on nije simbol neke velike pobede, već jedne velike spremnosti na žrtvu. Koliko je to cenio pokazao je i nemački feldmaršal Makenzen koji je na Košutnjaku podigao spomenik braniocima Beograda u znak poštovanja prema njihovoj hrabrosti – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter