Izvor:
27.09.2018 u 07:26
0

SBUN: Lavrov traži od Londona da sarađuje u slučaju Skripalj

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio je od zvaničnika Velike Britanije da sarađuju u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

– Još jednom pozivamo London da uspostavi plodonosan dijalog za utvrđivanje istine – rekao je on na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se razgovaralo o neproliferaciji oružja za masovno uništenje, prenosi Tas s.

– Britanija uporno odbija zajedničku istragu, koju smo nebrojeno puta predložili, iako ima obavezu, na osnovu Konvencije o hemijskom naoružanju, Bečke konvencije o konzularnim odnosima iz 1963. godine, Bilateralne konzularne Konvencije iz 1965 i Evropske Konvencije o saradnji u krivičnim slučajevima iz 1959 – rekao je Lavrov i upitao da li London nešto krije kada ne želi da sarađuje.

Bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova kćerka otrovani su početkom marta u Solsberiju na jugu Engleske nervnim agensom, a za njihovo trovanje Velika Britanija je optužila Rusiju, što je Moskva demantovala.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter