Izvor:
22.05.2019 u 15:30
0

SI ĐINPING: Kina mora da se pripremi za teška vremena!

Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Ðinping u nedavnoj izjavi.

Tokom trodnevnog putovanja ove nedelje u južnu pokrajinu Ðiangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti.

Danas, tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

– Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija – rekao je Si.

– Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije – rekao je predsednik Kine.

U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter