Izvor:
03.09.2018 u 08:51
0

SI ĐINPING PORUČIO: Kina ulaže u Afriku, ali ne u „beskorisne projekte“!

Kineska sredstva u Africi nisu namenjena za "beskorisne projekte", već za izgradnju infrastrukture koja može da ukloni prepreke za razvoj, poručio je predsednik Kine Si Ðinping, koji je istovremeno pozvao kineske firme da poštuju lokalno stanovništvo i okruženje.

Govoreći na poslovnom forumu uoči početka trogodišnjeg kinesko-afričkog samita, Si je rekao da kineska ulaganja u Africi nisu vezana za politiku.

– Kina se ne meša u unutrašnja pitanja Afrike i ne nameće joj svoju volju. Mi vrednujemo zajedničko razvojno iskustvo i podršku koju možemo da pružimo nacionalnom posperitetu – istakao je Si.

Kina poriče da je angažovana u diplomatiji "dužničke zamke", ali će Si skup afričkih lidera verovatno iskoristiti da ponudi novu rundu finansiranja, nakon što je obećao 60 milijardi dolara na prethodnom samitu u Južnoj Africi pre tri godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter