Izvor:
23.11.2017 u 16:27
0

SINIŠA MALI ZA HAPPY TELEVIZIJU: Smanjen dug Beograda, obnovljene fasade, izgrađeni vrtići!

U jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" gost je bio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik je izjavio da je veoma srećan povodom uručivanja 1000 Senior kartice gospodinu Radiću.

– To je jedno veliko hvala našim najstarijim sugrađanima. Danas imamo preko 40 kompanija u kojima sugrađani mogu da ostvare popust i olakšaju sebi živozt. Danas uručujemo 1000 karticu. To je briga o njima jer kupovin je olakšana u smislu da je rasterećen budžet našim najstarijima. Penzioneri mogu odmah da koriste kartice, ovo je veliki uspeh za nas. Mi kao lokalna samouprava želimo da damo primer drugima da uvedu Seniorske kartice.

Grad beograd ima i penzionerske klubove u kojima penzioneri imaju razne aktivnosti. Od organizovanih izleta, druženja do okupljanja i odlazak u pozorišta ili posete jenog kluba drugom.

– U klubovima penzioneri provode najlepše organizovano vreme. Nebrojeni događaji mislimo da je za proteklihklubovi su mesta gde se okupljaju i imaju najlepse vreme koje mogu da provede. Nebrojeni broj događaja sa penzionerima

Beograd je grad koji je vapio za novim ruhom i sve što se uradilo i radi se i dalje da bi se dovela u red prestonica. Ono što je obećano, izgrađeno je.

– Dali smo obećanje da ćemo do 16 novembra završiti sve i jesmo. Napade na moj tim smo imali svakodnevno. Kada smo preuzeli Beograd ukupn dug je bilo 628 miliona evra, mi smo uspeli da smanjimo dug na 340 miliona evra , a dug će biti sigurno još manji. Mi smo svojom odgovornom politikom vratili dug. Sređujemo fasade, gradimo vrtiće i gradimo Beograd.

Mnogo problema postoji na raznim lokacijama koje se grade i na kojima se radi, ali ovim tempom se sve završava i u roku. Promene se vide i to je ovo što se na kraju i primeti.

– Beograd na vodi je nešto što potpuno menja naš grad. Finansiranje u naš grad je ono što nam je potrebno. Fasada u Dragoslava Jovanovića ulici je urađena, Slavija je urađena, prelepa fontana koja je simbol grada Beograda.

Postoje pravni sporovi oko parcela na Slaviji jer je od ranije problem ostao po pitanju vlasništva. Akcenat nije bačen samo na centar grada već i na šire zemljište.

– Nismo se uplašili ničega, sve uzimamo u svoje ruke. Zasadili smo cveće i stablaa i ovo je Beograd za kakvog se borimo.Ostavili su nam ovi pre nas haos od koga me glava boli. Renovirali smo i Bubanj potok, doveli smo Ikeu i doživeli smo procvat. Više radnihmesta i više zadovoljnih građana. Nije nam samo centar grada važan, važno nam je sve. To i pokazuje projekat koji će da se primeni na Obrenovac, posle Lazarevac i ostali. Želimo da život naših građana bude kvalitetniji i bolji. Za nas je najvažnije da nastavimo posao i da idemo samo napred. Moramo da smanjimo i gužve. Kneza Miloša će biti rešena.

Tačka na i je projekat Metroa. Postoji plan za metro.

– Postoji i plan i ništa ne želim da prepuštam slučaju. Dali smo predlog trase i ukoliko se pokaže da je to dobro krećemo u posao. BG voz koriste građani redovno tako da ćemo integrisati i njega u metro vozila. Gradimo i novu autobusku stanicu, jer ova sada nema upotrebnu dozvolu. Ona je važila kao privremeni objekat. Mi ćemo da promenimo te stvari i autobuska stanica na Novom Beogradu će biti fantastična.

Hotel Bristol ima veliku istoriju, čak je i Rok Feler odsedao u njemu i uvek mu se vraćao. Hotel je isto u planu pa on će i on da se rekonstruiše

– Te stare zgrade su simboli grada Beograda, mora da se vodi računa i o njima, one su nasa istorija. Postoje višedecenijski problemi ali rešićemo i to.. Sve ovo do sada što je urađeno košta oko 20 miliona i ne želimo da bacamo novac na neke stvari koje su neupotrebljive, želimo da poboljšamo kvalitet života građana i da se taj jasan put kojim Beograd ide odrazi na sve njegove posetioce, ali i one koji žive u njemu. Veliki sastanak u Budimpešti je iz dva razloga. Prvi je izgradnja toplovoda, a drugi završetak kanalizacione mreže. Po pitanju ekologije ćemo da sredimo deponiju u Vinči i razmišljamo još o nekim velikim projektima koje ćemo ako dobiju odobrenje sa velikom voljom sprovesti i ostvariti.

Heppytv.rs
Foto: Arhiva,beograd.rs/vesti/beoinfo, beograd.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter