Izvor: Kurir.rs
25.06.2020 u 07:46
0

SKANDAL sa PRIJEMNIM ISPITOM u Novom Pazaru! Čak 127 učenika PONAVLJA TEST!

Učenici u pet od 15 osnovnih škola imali su na raspolaganju rešenja zadataka, a otkriveni su tako što su svi stavili istovetan netačan odgovor

Čak 127 od ukupno 1.557 učenika osmog razreda u Novom Pazaru danas će ponovo raditi kombinovani test nakon skandala koji se desio poslednjeg dana završnog ispita za male maturante, kad su u toku polaganja procurili rezultati. Osnovci će kombinovani test, kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, polagati u pet od 15 osnovnih škola koliko ih ima u Novom Pazaru.

Provaljeni

– U petak, 19. juna, kada su svi učenici u Srbiji polagali poslednji – kombinovani test u okviru završnog ispita, manjem broju učenika u Novom Pazaru u toku trajanja testa bila su dostupna rešenja. Ti učenici, rukovodeći se dobijenim odgovorima, u uverenju da su svi odgovori tačni, uneli su, između ostalog, i jedan istovetan netačan odgovor, čime su se izdvojili od ostalih učenika koji su radili test u Novom Pazaru – saopštilo je Ministarstvo prosvete. Učenici su, kako su istakli, na osnovu dosadašnjih izveštaja, odgovore dobili putem mobilnog telefona i drugih elektronskih uređaja.

– Na taj način su prekršili zakonske odredbe i upotrebili mobilni telefon, elektronski uređaj i drugo sredstvo u svrhe kojima se ugrožavaju prava drugih ili u svrhe prevare u postupku ocenjivanja – rekli su u ministarstvu i istakli da je „očigledno da ovo nije bilo moguće organizovati bez učešća i pomoći odraslih osoba“.

SAZNAJTE I OVO

UŽASAVAJUĆI SNIMAK Tinejdžera pregazio pijani vozač kombija (VIDEO)

OGLASILA SE I MAJKA NOVAKA ĐOKOVIĆA Strašno je šta rade mom sinu

KORONA I DALJE IMA POTENCIJAL ŠIRENJA Ovo je imunolog Srđa Janković preporučio za proslavu mature

Nagli SKOK ZARAŽENIH u Kragujevcu! Moguće uvođenje VANREDNOG STANJA!

Maske smo NAUČILI da nosimo, ali jednu meru u JAVNOM PREVOZU niko NE POŠTUJE!

– Tokom realizacije testa kontrolu su vršili nastavnici čija će se odgovornost ispitati – dodali su.

Ponavljanje

U školama u Novom Pazaru sa roditeljima su razgovarali Dušan Kićović, državni sekretar Ministarstva prosvete, i Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, kao i predstavnici ministarstva iz Sektora za inspekcijske poslove i članovi Školske uprave. Ministar prosvete Mladen Šarčević je istakao da nijedno dete ne sme biti oštećeno ni na koji način: – Smatram da će se svih 127 učenika uključiti u ponovljeni test, jer ne želimo da deca budu na bilo koji način oštećena i nadamo se da će ostvariti svoja prava i upisati željene škole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter