Izvor: Kurir.rs
26.11.2023 u 10:56
0

SNAŽNA MEĆAVA ZAKOVALA U LANCE SRBIJU: Domaćinstva bez struje, putevi blokirani, sneg i do 50 centimetara

Struja je došla u subotu uveče na Goču, i podnožju ka Kraljevu na prostoru na kojem je gravitiralo oko 500 domaćinstva.

Na Goču boravi oko 280 dece koja su ostala zavejana, a kako kažu iz Dečjeg odmarališta Goč, nije bilo nikakvih problema, jer su u trenutku nestanka struje bili uključeni agregati. Pa su deca imala i struju i grejanje.

Na Goču ima pola metra snega

Selo Rudno, koje se nalazi na obroncima planine Golije, od jutros ponovo nema struju. Jednu fazu imaju samo domaćinstva u centru sela. Na planini je mećava, a visina snega oko 50 centimetara.

Kraljevački putari pokušavaju da probiju put do najudaljenijeg sela Bzovika koje je tokom noći zavejao sneg.

U Sjenici je sneg padao tokom noći, a meteorolozi najavljuju nove padavine posle 10 sati. Putari su pripravni i oni su radili prethodne i ove noći na raščišćavanju snega, na putevima, ali još uvek deonica od Novog Pazara prema Sjenici u Dugoj Poljani je veoma kritična.

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da reše problem što je moguće brže. Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati dostigao je visinu od 40 centimetara.

 Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini napravio je probleme u napajanju, zbog čega je bez struje još uvek 300 korisnika u Brzeću, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi. Na terenu su tri ekipe Elektrodistribucije.

Do vrha Kopaonika prohodno je i iz pravca Jošaničke Banje i iz pravca Brus, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter