Izvor:
30.03.2018 u 00:48
0

ŠOK! TEREZA MEJ NAJAVILA RAT RUSIJI: London prešao crvenu liniju, SVET STRAHUJE OD PUTINOVOG ODGOVORA!

Britanska premijerka Tereza Maj poručuje da će London koristiti "sva raspoloživa sredstva" za borbu protiv Rusije i pokrenuti eventualno novi hladni rat" Utvrdila je i da ne odbacuje čak i vojni odgovor. Svet sa strepnjom očekuje reakciju Moskve, koja je već najavila da joj je dosta bahatog Londona i njegovih laži.

– Dokle god branimo svoje interese i potvrđujemo naše vrednosti, bit će onih koji će nas pokušati destabilizirati i napasti. Ali ti ljudi ne smeju sumnjati da ćemo upotrebiti sva sredstva na raspolaganju kako bismo ih porazili – izjavljuje premijerka.

Portparol britanske premijerke je kasnije pojasnio kako je Rusija zaista cilj. U komentarima za Reuters, on uverava da Velika Britanija radi "sa svojim međunarodnim partnerima na dugoročnoj reakciji na problem koji predstavlja Rusija".

U tom je procesu britanska vlada objavila da će objaviti izveštaj o sposobnosti Velike Britanije da se suoči s islamističkim terorizmom i "neprihvatljivim i opasnim ponašanjem Rusije" koja predstavlja identičnu opasnost za nacionalnu sigurnost.

Ova nova doktrina će osigurati da najbolje iskoristimo sve naše sposobnosti kako bismo zaštitili našu unutrašnju sigurnost: od ekonomskog uticaja do vojnih odgovora, pa sve do diplomatskog i kulturnog uticaja – poručuje portparol Tereze Mej.

Velika Britanija je izgleda odlučna nastaviti svoju anti-rusku kampanju, a portparol premijerke je objasnio da London planira sa još nekoliko zemalja povisi ton.

Ovde se ne radio samo o solidarnosti, već o odgovoru na stvarnu pretnju – tvrdi on.

U ruskom diplomatskom aparatu agresivno i ratoborno ponašanje britanske premijerke izaziva različite reakcije.

S druge strane, sve veći broj diplomata je zabrinut zbog žestokih komentara Tereze Maj. Takva retorika pridonosi pogoršanju odnosa između Moskve i zapadnih država, što bi moglo dovesti do drugog hladnog rata, pa čak i pravog rata.

– Zapad mora da shvatiti da anti-ruska kampanja nema budućnosti. Ako se to nastavi, naći ćemo se u situaciju hladnog ratu – izjavio je Grigorij Logvinov, ruski AMBASADOR k u Kanberi.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter