Izvor:
09.11.2016 u 03:20
0

Sprdačina sa pravnim poretkom: Građani u strahu, šiptarske ubice slobodno šetaju ulicom!

Ardijan Ragami ušao je u Veliku Britaniju 1998, nedugo pošto je ubio čoveka u svojoj rodnoj zemlji Albaniji. Deportovan je 2010, ali se nakon žalbe ponovo vratio na Ostrvo. Sapunici tu nije kraj: uhapšen je u februaru, pa u junu, da bi sada bio oslobođen. Građani Birmingema su sa medijima podelili svoj strah zbog toga što njihovim ulicama slobodno šeta ubica.

Britanski "Dejli mejl" nekoliko puta je pisao o tome kako je Albanac (45) u nekoliko navrata ismejao britanskog pravosuđe. Ragami je 2010. deportovan u Albaniju gde je trebalo da odsluži 15 godina zatvorske kazne zbog ubistva. Uspeo je da ponovo pobegne u Britaniju, gde je uprkos presudi za ubistvo, pušten da slobodno šeta ulicama. Obavezan je da nosi elektornsku nanogicu, i da u periodu posle 20 sati bude kod kuće, kao i da se nedeljno javlja Imigracionoj službi.

Ragami, koji je u Britaniji boravio pod lažnim imenom Ardijan Gaši, predstavljajući se kao izbeglica sa Kosova, oženio se Britankom 2002, četiri godine nakon što je pobegao sa sevra Albanije gde je ubio čoveka.

Interpol ga 2009. pronalazi na gradilištu u Eseksu, gde je radio kao fizički radnik. Deportovan je u zatvor u Albaniji. Međutim, žalio se na dužinu kazne, i samo četiri godine kasnije biva oslobođen. Čim je izašao, ponovo je otišao u Britaniju, kako bi, kaže, bio sa suprugom Krisojlom Majkls (46) i njihove dve ćerke.

Britanski mediji pišu kako je Ragami jedan u nizu albanskih kriminalaca koji uspevajud a izbegnu deportaciju tako što se pozivaju na Akt o ljudskim pravima. Ragami se oženio Britankom sa kojom ima dvoje dece, a nedavno je fotografisan kako bezbrižno šeta ulicama Eseksa.

"Dejli mejl" je otkrio još nekoliko kriminalaca koji su se po maskom izbeglica sa Kosova ušunjali u Britaniju iz koje nikako da budu deportovani nazad.

Saljiman Barći (41), dvostruki ubica koji je u Albaniji osuđen u odsustvu na 25 godina zatvora, i dalje je u Velikoj Britaniji. Avni Metra (53), takođe dvostruki ubica iz Albanije koji je isto kao i Barći osuđen na 25 godina robije, uhapšen je u junu nakon što je punih 18 godina živeo u Velikoj Britaniji.

"Dejli mejl" ga je pronašao i prijavio policiji, koja je uhapsila Albanca. Međutim, Metra je i dalje u Engleskoj, dok je zahtev za deportaciju stavljen na čekanje.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter