Izvor: Telegraf.rs
28.09.2020 u 22:28
0

STRAVIČNI POŽARI U SRBIJI: Najčešće izbijaju zbog OVOGA, greške koje svi PRAVIMO mogu biti KOBNE!

Večeras je izbio požar na Zvezdari, a u požaru koji je izbio u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na sreću niko nije povređen, ali Beograd i dalje pamti tragediju koja se desila u Ulici Vojvode Stepe.

SAZNAJTE I OVO…

POČELA JE „ĆIRILICA“: Dačić predložio Mariću da zamene mesta! (FOTO)

HITNA SEDNICA SB UN! Evropljani traže da se reaguje u Nagorno-Karabahu!

EKSKLUZIVNO! „Gospodin je zaslužio GORE, ali ni ja sada ne spavam SAMA“: Ljupka OTKRIVA epilog DRAME

Ovo je FORBSOVA lista NAJBOGATIJIH: Pogledajte na kom mestu je jedini Srbin, i to Novak Đoković (VIDEO)

GRENEL: Bajden i Obama su godinama ignorisali Beograd i Prištinu!

Najnoviju vest o požaru na Zvezdari pogledajte OVDE.

Požar koji je izbio u stanu u kom žive roditelji sa decom, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, zabrinuo je mnoge koji se pitaju kako dođe do ovakvih nesreća. Najčešći uzrok jeste ljudska nepažnja.

– Najčešći uzrok požara u stambenim objektima su nepažnja – ostavljanje električnih aparata i uređaja bez nadzora, preopterećenje elektroinstalacija, kao i ložišta i dimovodni kanali gde postoji individualni sistem grejanja (gde građani samostalno lože) – saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pre izlaska iz stana veoma je bitno da se proveri da li su svi električni aparati i uređaji isključeni, a pri njihovoj kupovini treba da se obrati pažnja na dve stvari.

– Potrebno je voditi računa da poseduju ateste i garanciju – kazali su iz ovog Ministarstva.

S obzirom na to da kreće hladnije vreme i sezona grejanja, u narednom periodu je važno da građani budu svesni da grejne aparate i uređaje ne smeju da ostavljaju uključene ukoliko nema nikog u stanu.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova, građani koji samostalno lože treba da znaju da dimnjaci moraju da budu pravilno očišćeni pre grejne sezone.

Požar na Novom Beogradu

Požar u Bulevaru Arsenija Čarnojevića gasila su 23 vatrogasca-spasioca koji su na teren izašli sa pet vozila. Uzrok izbijanja požara za sada još nije poznat, ali se u medijima pojavila informacija da je do njega došlo zbog plinskih boca koje je porodica držala na terasi koja je uništena.

U stanu na 11. spratu živi četvoročlana porodica koja u trenutku izbijanja požara nije bila u svom domu. Kako su rekle komšije, vrata stana su bila zaključana, pa nije bilo moguće odmah ući i intervenisati.

Zbog požara je evakuisano oko 200 stanara, a na sreću niko nije povređen. 

Požar u Ulici Vojvode Stepe u kom je preminula jedna osoba.

PROČITAJTE JOŠ…

MAKRON UPUTIO PRETNJE: Rusija će snositi posledice!

DOBIO NOŽ U GRUDI: Dve žene uhapšene zbog pokušaja ubistva u Novom Sadu!

ZAVRŠILA U ZATVORU SA BEBOM: U Španiji uhapšena srpkinja (37) kao vođa narko bande!

HAOS U BOLNICI: Potukli se lekari, jer kolega nije hteo da „leči preko veze“?!

Nažalost, u aprilu 2019. godine u požaru koji je buknuo u Ulici Vojvode Stepe 114 na Voždovcu jedna osoba je izgubila život. U stanu na 16. spratu poginula je Milica Radojević (81) koja je živela u njemu.

– Bila je vrlo ljubazna, draga. Baš onako, da kažem, prava starica. Razlog više što celu noć nisam trenula, toliko me potreslo – rekla je tom prilikom čistačica zgrade, koja je sa radnicima ispred stana raščišćavala nakon nesreće.

Stan baka Milice u celosti je bio uništen. Roletne su bile istopljene, a stakla na svim prozorima popucala. Vatra je ceo stan obojila u crno.

Takođe su i stanovi iznad njenog bili uništeni i u garaži.

Požar koji je potresao Srbiju lokalizovan je posle dva sata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter