Izvor: Tanjug
19.06.2020 u 09:22
0

Svako porodilište u Srbiji ima poseban deo za kovid trudnice

Svako porodilište u Srbiji sada ima poseban, izolovani deo gde se trudnice koje su zaražene virusom korona mogu javiti na pregled, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski.

On je podsetio da je do pre desetak dana KBC „Dragiša Mišović“ bio opredeljen za kovid porodilište, te da su se do tada sve trudice javljale u toj ustanovi.

„Sada u svakom porodilištu u Srbiji postoji izolacioni deo gde se svaka trudnica može javiti, biće adekvatno primljena, biće joj pružena adekvatna usluga i biće zbrinuta po svim procedurama“, rekao je Stefoski.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: PROŠAO KROZ CRVENO, DVOJE MRTVIH, LEKARI SE JOŠ BORE ZA ŽIVOTE!

MALU LENKU DANAS VRAĆAJU RODITELJIMA!

DOSPEVAJU RATE NA NAPLATU: Za mnoge ističe moratorijum na kredite

Vremenska prognoza za danas: MALO TOPLIJE, MESTIMIČNO KIŠA

Upitan da li u Srbiji trenutno ima dovoljan broj testova i zaštitne opreme, Stefoski je rekao da u našoj zemlji postoji dovoljan broj i brzih i PCR testova, kao i zaštine opreme koju u kovid ambulantama konstantno koriste timovi koji uzimaju uzorke, medicinske sestre i lekari.

Na pitanje zašto je ukinut broj telefona namenjen za informacije o virusu korona, Stefoski je objasnio da od sada svaki dom zdravlja u Srbiji ima svoj broj telefona namenjen za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi novim virusom, na koji mogu da dobiju savet ili zakažu pregled.

OVO MORATE ZNATI

TUGA DO NEBA! Oproštaj SINA I SUPRUGA od TRAGIČNO PREMINULE DOKTORKE

U HRVATSKOJ JE MOŽDA POČEO DRUGI TALAS EPIDEMIJE

BLOKIRAN MOST NA BEGEJU Policija zatvorila ceo rejon, nađena eksplozivna ubojna sredstva

Ovo su 5 najnepristojnijih znakova horoskopa!

„Građani i sada mogu da dobiju informacije na brojevima u svakom domu zdravlja koji je ta ustanova opredelilia. Smatramo da bi na taj način dobijanje informacija bilo dostupnije i brže“, naveo je Stefoski.

Govoreći o epidemiji virusa korona u Srbiji, Stefoski kaže da je situacija dobra i da najveći broj zaraženih pacijenata nema simptome ili ima neznatne simptome kao što su gubitak čula mira i ukusa.

Stefoski je napomenuo i da je najbitnije da u zatvorenim prostorijima i dalje nosimo zaštitne maske i držimo propisanu fizičku distancu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter