Izvor:
10.04.2017 u 13:10
0

SVET BEZBEDNOSTI OSUDIO NAPAD NA CRKVE: Terorizam je najozbiljnija pretnja međunarodnom miru i bezbednosti!

Savet bezbednosti UN osudio je bombaške napade na dve koptske crkve u Egiptu i pozvao sve države članice da sarađuju sa vladom te zemlje u dovođenju pred lice pravde počinilaca napada, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Savet bezbednosti UN nazvao je napade "gnusnim" i "kukavičkim", prenosi AFP.

U saopštenju SB UN zemlje članice su izrazile i najdublje saučešće porodicama žrtava i vladi Egipta, i poželele brz i potpun oporavak povređenima.

"Članice Saveta bezbednosti potvrdile su da terorizam u svim svojim oblicima i manifestacijam predstavlja jednu od najozbiljnijih pretnji međunarodnom miru i bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Najmanje 44 osobe su poginule, a više od 100 je povređeno u dva napada na koptske crkve u Egiptu, saopštili su zvaničnici.

Napad na egipatske crkve osudile su Nemačka, Francuska, Izrael, kao i papa Franja.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/FoxNews, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter