Izvor:
10.11.2019 u 16:08
0

SVET JE BIO POD NJEGOVIM NOGAMA! POBEĐIVAO NA SVIM TAKMIČANJIMA: Izgubio u bici za život! Evo KO je bio Mihajlo Sporić!

Nakon duge borbe koja je trajala skoro dve godine, Mihajlo Sporić (22), jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, preminuo je od teške bolesti.

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu, inače dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo mladi genije! I u Kembridžu žale za njim!

Mihajlo je bio i pobednik konkursa ''Youth Heroes'' u oblasti obrazovanja i nauke za srednjoškolce i studente osnovnih studija.

Neosporno je imao dosta talenta i gajio je neobično veliku ljubav prema nauci te ne čudi da je studirao dva fakulteta u Srbiji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, smer Elektrotehnika i računarstvo, Fizičkog fakulteta, na studijskom programu Teorijske i eksperimentalne fizike. Takođe je volontirao na Međunarosnom kupu matematičke gimnazije, pomažući svojim vršnjacima kao i u radionicama za osnovce.

BOLEST GA POBEDILA: Beogradska gimnazija u žalosti za MALIM ČUDOM Srbije! Mihajlo NEIZBRISIV TRAG!

Dečko koji je bio uzor svojoj generaciji i mlađoj deci nije bio dobar samo na polju nauke, bio je dobar i u umetnosti- svirao je klavir a bio je i atleta- trčao je maratone.

Nije imao ništa manje ciljeve za budućnost, želeo je da se usavršava u oblasti nuklearne i fizike elementarnih čestica i eksperimentalnom radu u polju fizike visokih energija.

Još za vreme srednje škole, Mihajlo se okitio sjajnim odličjima, a nakon osvojene zlatne medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu, Mihajlo je imao jasnu poruku za sve mlade kojise zalažu za svoje snove, uče, rade a bivaju izigrani od svojih prijatelja:

– Drugari ih onda zovu 'štreberi', mislim jer su malo i ljubomorni. Da je štreber biti lako, štreber bi bio svako. Evo, mi ovako pokazujemo i da je super biti „štreber“.

Ali, izgleda da ovaj blistavi um nije imao problema da se uklopi u sredinu, bio je omiljen u svom društvu, uvek nasmejan, razdragan te ga tako pamte i u Beogradskj gimnaziji.

– Duboko nas je potresla vest o preranoj smrti našeg Mihajla Sporića (maturirao 2016). Pamtićemo ga kao nekog ko je bio omiljen u društvu, vedar, pozitivan, spreman da pomogne i motiviše. Nesebično je voleo Matematičku gimnaziju i do kraja joj je bio privržen. Mihajlo, uvek ćemo te voleti!

Veliki gubitak za Srbiju.

Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter