Izvor:
19.01.2018 u 09:15
0

Svet ocenio Trampa gore od Obame i Buša!

Mišljenje sveta o SAD pod Donaldom Trampom pogoršalo se u prvih godinu dana njegovog mandata i dostiglo novi minimum, pokazuje najnovije istraživanje Galupa.

Prosečna podrška liderstvu SAD je 30 odsto u 134 zemlje, niža od podrške koju su imali Trampovi prethodnici Barak Obama I Džordž Buš.

Podrška je opala za 18 procenata u odnosu na poslednju godinu mandata Baraka Obame, a za četiri u odnosu na poslednju Bušovu godinu u Beloj kući.

Istraživanje takođe pokazuje da je prosečno neodobravanje politke SAD poraslo na 43 odsto, što je takođe novi rekord, prenosi Glas Amerike.

Među 134 zemlje koje su učestvovale u istraživanju, rejting SAD je pao u 65, od kojih su mnoge američki saveznici.

Za 40 poena podrška Americi je pala u Kanadi, Norveškoj, Belgiji i Portugaliji, a rast podrške je zabeležen u Liberiji, Izraelu, Makedoniji i Belorusiji.

Region u kome se reputacija SAD najviše pogoršala su severna i južna Amerika. Podrška aktuelnoj politici je opala, prosečno, na 24 procenta – što je duplo manje nego što je Obama imao u poslednjoj godini mandata.

Ni Evropa nije dala bolje ocene – Trampov rejting tamo je oko 25 odsto dok je u Aziji pao na 30 procenata, koliko je imao Buš. Najveću podršku aktuelna politika SAD ima u Africi – oko 51 posto.

Istraživanje je takođe pokazalo da se SAD kotiraju slično kao i njihovi najveći rivali: Kina sa 31odsto i Rusija sa 27 odsto.

Galup je saopštio da je prerano govoriti o tome da li je Trampova politika “Amerika na prvom mestu” bila uspešna.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter