Izvor:
05.11.2016 u 20:54
0

Tako to rade ozbiljne države: Italija nagrađuje svakog svog građanina sa punoletstvo sa 500 evra!

Svi Italijani koji 18. rođendan slave između 4. novembra ove i 31. decembra 2017. godine mogu se prijaviti da dobiju 500 evra koje će potrošiti na proizvode iz kulture, kao deo nastojanja Italije da oplemeni živote svojih građana. Za novac se mogu prijaviti preko aplikacije koja se zove "18app", a tu sumu mogu trošiti naknjige, ulaznice za koncerte, pozorište ili bioskop, posetu muzejima, putovanja u nacionalne parkove ili slično.

Projekat će koštati 290 miliona evra, a zamenik sekretara parlamenta Tomaso Naničini koji je ga je osmislio tvrdi da je u pitanju dobro potrošen novac. – Ova inicijativa mladima šalje jasnu poruku, podsećajući ih da pripadaju zajednici koja pozdravlja njihovo punoletsvo – rekao je za Korijere, aprenosi Independent.

Tokođe ih, tvrdi, podseća koliko su kulturni sadržaji važni i za oplemenjivanje ličnosti, ali i za jačanje veza u društvu. Aplikacija mora biti učitana pre kraja godine, čak i ako slavljenik punoletstvo očekuje u 2917. i ona omogućava vaučere koji se mogu štampati ili učitati, a koje oebzbeđuje Ministarstvo kulture.

Iduće godine će biti sproveden sličan projekat namenjen nastavnicima u kojima će im biti darovano 500 evra za razvoj karijere.

Blic.rs
Foto: xavierhs.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter