Izvor:
18.06.2018 u 13:08
0

TRAGEDIJA U JAPANU: U zemljotresu troje mrtvih, više od 300 povređenih!

Najmanje tri osobe, među kojima devetogodišnja devojčica, poginule su u snažnom zemljotresu jačine 6,1 stepena po Rihteru, koji je danas pogodio Osaku i druge delove na zapadu Japana, dok je 307 osoba povređeno. Najviše ljudi je povređeno u Osaki.

Devetogodišnja devojčica poginula je kada se urušio betonski zid koji je okruživao školski bazen. Druge dve žrtve su muškarci koji su imali oko 80 godina.

Da podsetimo zemljotres se dogodio oko 8 časova po lokalnom vremenu, a uzrokovao je nestanak struje, vode i gasa u toj oblasti i poremetio saobraćaj. Zemljotres se dogodio na dubini od 13 kilometara na severu Osake, a kako je saopšteno nije uzrokovao cunami i nisu zabeležene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima koja se tu nalaze.

Ipak, zabeleženi su manji požari u Osaki i prefekturama Hjogo, Kjoto i Mie. Prilikom zemljotresa te jačine, teško je ostati miran, a nameštaj koji nije dobro učvršćen može da se pomera.

To je bio najjači zemljotres koji je pogodio taj deo Japana od 1923. godine. Zbog zemljotresa, privremeno su zatvoreni aerodromi Kansai i Kobe, a zabeleženo je i 70 slučajeva zaglavljivanja u liftovima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MyLordMySaviour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter