Izvor:
20.06.2017 u 13:03
0

TRAMP OGORČEN NA SEVERNU KOREJU: Student koga su zarobili umro nakon što je vraćen kući u Ameriku!

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je režim Severne Koreje, nazvavši ga brutalnim, nakon smrti 22-godišnjeg studenta Ota Vormbira, koji je pušten iz te zemlje u komi i preminuo u ponedeljak.

– Loše stvari su se desile, ali je makar stigao kući, svojim roditeljima – rekao je danas Tramp, prenosi AFP.

Otac preminulog studenta, Fred Vormbir, javno je podržao administraciju Donalda Trampa, i kritikovao način na koji se prema situaciji njegovog sina ophodila administacija bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, navodi AP.

Vormbir (22), koji je prošle nedelje pušten iz Severne Koreje u komi umro je u ponedeljak, saopštila je njegova porodica.

Porodica je saopštila da je njihova dužnost da objave da je njihov sin "završio svoje putovanje kući, okružen svojom porodicom", prenosi AP.

Porodica se zahvalila medicinskom centru koji ga je lečio.

– Nažalost, grozno, mučiteljsko maltretiranje koje je naš sin iskusio u rukama Severne Koreje osiguralo je da nijedan drugi ishod nije moguć sem onog koji se danas dogodio – saopštila je porodica.

Vormbir je u Severnoj Koreji optužen na 15 godina teškog rada zbog toga što je ukrao propagandni poster, podseća AP.

On je proveo više od 17 meseci u Severnoj Koreji, nakon čega je pušten zbog zdravstvenih razloga.

Doktori su rekli da se vratio u SAD sa teškim moždanim povredama, ali nisu bili sigurni šta je bio njihov uzrok.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter