Izvor:
08.03.2018 u 20:57
0

TRAMP OPET IZNENAĐUJE: Prijateljima Amerike iste cene!

Američki predsednik Donald Tramp naznačio je da bi iz taksi na uvozni čelik i aluminijum mogle biti izuzete pojedine zemlje koje su "pravi prijatelji" SAD.

Zvaničnici administracije naveli su da bi u slučaju dogovora oko novog sporazuma o slobodnoj trgovini u Severnoj Americi (NAFTA) iz taksi mogle biti izuzete Kanada i Meksiko, ali neke druge zemlje.

Tramp, koji je dosad insistirao na širokim merama za zaštitu američke proizvodnje i pretio Evropskoj uniji nametima na uvoz automobila ako uzvrati restriktivnim merama na takse, na društvenoj mreži je naveo da bi moglo biti fleksibilnosti za zemlje koje "pravično tretiraju" SAD.

– Moramo da štimo i gradimo naše industrije čelika i aluminijuma, da istovremeno pokažemo fleksibilnost i kooperativnost prema onima koji su pravi prijatelji i koji nas tretiraju pravično i po pitanju trgovine i vojske – naveo je Tramp na društvenoj mreži i dodao da se raduje današnjem sastanku u Beloj kući s predstavnicima industrije čelika i alumijuma.

Republikanci u Kongresu i privredne grupe tražili su od Trampa da suzi pristup u uvodjenju taksi, ali zasad bez uspeha. Tramp je u ponedeljak ponovio da "trgovinski ratovi nisu loši".

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter