Izvor:
15.08.2019 u 06:48
0

TRAMP PRESUDIO: Određen krajnji rok za rešenje kosovskog pitanja! (FOTO)

Dva meseca pred predsedničke izbore u Americi.

Tramp odredio krajnji rok.

Rešenje Kosova je ključni adut pred američke izbore.

Ovaj scenario uključuje podelu Kosova.

Američki predsednik Donald Tramp odredio 25. avgust iduće godine kao krajnji rok za rešenje kosovskog pitanja i navodi da ono uključuje i dogovor o razgraničenju.

Krajnji rok za stavljanje tačke na kosovski čvor je 25. avgust sledeće godine, dva meseca pred predsedničke izbore u Americi (u novembru), kada će se Donald Tramp boriti za još jedan mandat u Beloj kući.

Trampu u kampanji mnogo znači svaka veća pobeda na spoljno-političkom planu, pa je "jasno da bi rešavanje kosovskog pitanja, što u viziji američkog predsednika znači podela Kosova, bilo idealan scenario".

– Tramp po pitanju tzv. Kosova ima najveće poverenje u Džona Boltona, koji najviše gura ideju o razgraničenju i on je taj koji bi trebalo da priču zaokruži u narednom periodu. Planirao je da sve reši najkasnije u prvoj polovini sledeće godine, međutim, ostavka Haradinaja i skoro, pa izvesni izbori malo je prolongiralo stvar – tvrdi neimenovani izvor iz diplomatskih krugova.

Potpredsednik parlamenta i jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković kaže da je avgust sledeće godine definitivno krajnji rok, ali do rešenja bi moglo da dođe i pre.

– Problem je što privremene institucije na KiM neće biti konstituisane do kraja godine. Separatisti na KiM računaju da će dobiti na vremenu i da će u SAD pobediti kandidat demokrata, što bi im dalo veći manevarski prostor. Nama bi najviše odgovarao novi Trampov mandat. Vreme do izbora u SAD treba iskoristiti za žestoku ofanzivu i stalnu komunikaciju sa Boltonom, ali i sa Rikerom, Berklijem i ljudima iz Stejt departmenta.

Dolazak Boltona u Beograd i Prištinu biće znak da je rešenje postignuto i da su ostale još samo sitnice. On neće dolaziti dok niži činovnici Stejt departmenta i ambasadori to ne završe.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter