Izvor:
05.01.2018 u 00:12
0

TRAMP: Preti tužbom Stivu Benonu!

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je svom bivšem glavnom strategu predsedničke kampanje, Stivu Benonu, da će ga tužiti zbog pogrdnih izjava o Tramovom sinu i zetu a povodom sastanaka sa Rusima, koje je izneo u knjizi autora Majka Vulfa, "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće".

Trampov lični advokat, Čarls Harder, poručio je u saopštenju da je tužba neizbežna, javljaju američki mediji.

Harder je, kako navodi "Vašington post", pokušao i da blokira izdavanje knjige u utorak.

Tramp je ranije raskrstio sa Stvom Benonom, nakon što je taj krajnje desničarski populista oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog, kako tvrdi, izdajničkog sastanka s Rusima.

"Stiv Benon nema ništa sa mnom, niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu – on je tu samo radi sebe samog", saopštio je Tramp.

Benon je prethodno opisao sastanak Trampovog sina s grupom Rusa u Trampovoj kuli kao "izdajnički" i "nepatriotski", a to je rekao autoru Majkl Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca.

Volf je autor knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", zasnovane na više od 200 intervjua sa predsednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od Trapmovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz.

On je naročito oštro kritikovao Trampa zbog sastanka koji se desio u junu 2016. godine, a kojem su osim predsednika, prisustvovali Donald Tramp mlađi, Trampov zet Džered Kušner, tadašnji šef kampanje Pol Manafort i ruska advokatica Natalija Veselnjickaja, a koji je održan u Trampovoj kuli u Njujorku.

Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci.

"Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu – bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdaja, niti nepatriotsko niti neko loše sra*e – a ja mislim da je to upravo sve to bilo – trebalo je odmah da pozovu FBI", naveo je Benon i dodao da je takav sastanak trebalo da se odvija u prisustvu advokata, a da se informacije sa sastanka objave u medijima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter