Izvor:
26.02.2018 u 16:59
0

TRAMP SA GUVERNERIMA: Podizanje starosne granice za kupovinu oružja sa 18 na 21 godinu!

Američki predsednik Donald Tramp sastaće se sa guvernerima a glavna tema razgovora biće masovna pucnjava koja se dogodila u Floridi u kojoj je život izgubilo 17 đaka i nastavnika i rešavanje problema oružanog nasilja u školama. Sastanak će biti održan u Vašingtonu. Tramp je sa suprugom Melanijom bio domaćin večere guvernerima.

Američki predsednik je nekoliko dana prošle nedelje proveo slušajući emotivne izjave roditelja i učenika uključujući i one koji su preživeli pucnjavu u Parklendu i druge iz Konetikata i Kolorada. Njegov sastanak sa guvernerima biće najnoviji u nizu pokušaja za pronalaženje ideja s ciljem da se okonča oružano nasilje u školama.

Od kako se pucnjava u srednjoj školi dogodila, Tramp je izneo veliki broj ideja kako se ovako nešto više ne bi događalo, uključujući povećanje starosne granice za kupovinu oružja, utvrđivanje podataka o ličnosti pre izdavanja dozvole za posedovanje pištolja, naoružavanje profesora i povećanje njihovih plata bonusima i ponovno otvaranje institucija za mentalno zdravlje.

Američka Nacionalna asocijacija za oružje (NRA) je za blokiranje predloga predsednika SAD o izmeni Zakona o oružju SAD, koji su predloženi nakon napada na srednju školu na Floridi. NRA ne podržava Trampov predlog za podizanje starosne granice za kupovinu oružju i za zabranu posebnih kundaka koji povećavaju količinu metaka koje oružje može da ispali u minutu, rekla je portparolka NRA Dana Leš.

– NRA ne podržava nikakve zabrane – rekla je ona gostujući na Ej-Bi-Siju

Nakon napada na srednju školu u Parklendu u Floridi, preživeli đaci su započeli proteste, usled čega je nekoliko kompanija prekinulo sve veze sa NRA. Tramp je posle smrtonosne pucnjave rekao da podržava podizanje starosne granice za kupovinu oružja sa 18 na 21 godinu, kao i za pojačavanje federalnih provera pri kupovini naoružanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter