Izvor:
16.03.2019 u 18:26
0

TROGODIŠNJI DEČAK NAJMLAĐA ŽRTVA MASAKRA NA ZELANDU: Počivaj u miru mali prijatelju, svima ćeš nedostajati!

Među 49 žrtava masakra u džamijama na Novom Zelandu je i jedan trogodišnji dečak koji je preminuo u očevom naručju. I dalje je u toku proces identifikacije žrtava.

Mali Mukad Ibrahim imenovan je kao jedna od najmlađih žrtava u Krajstčerču. On se najpre vodio kao nestalo lice, ali je ipak potvrđeno ono najgore.

Dečak je prisustvovao molitvi u džamiji sa ocem i starijim bratom Abdijem Ibrahimom, kada je napadač Brenton Tarant uleteo u džamiju Al Nur i počeo da puca.

Veruje se da su njegov otac i brat preživeli jer su se pravili da su mrtvi.

Njegova porodica ga je uzalud tražila nakon napada, ali su sada na "Fejsbuku" objavili da je njihovo dete među žrtvama masakra.

– Svi mi pripadamo Bogu i njemu ćemo se vratiti. Nedostajaćeš nam, dragi brate – napisao je Abdi.

U subotu ujutro jedan porodični prijatelj je potvrdio da je mali Mukad preminuo u očevim rukama.

– Mukad Ibrahim je nažalost preminuo u očevim rukama prošle noći. Počivaj u miru mali prijatelju, svima ćeš nedostajati – napisao je on.

Još nisu poznata imena svih žrtava. Prva identifikovana žrtva je 71-godišnji Hadži Daud Nabi, poreklom iz Avganistana. Njegov sin Omar je rekao je otac Novi Zeland nazivao „parčetom raja".

Daud Nabi je na Novi Zeland došao 80-ih godina prošlog veka, a pretpostavlja se da je stradao kada se bacio ispred vernika u džamiji pokušavajući da ih zaštiti. Za njega je rečeno da je jedan od prvih muslimana na Novom Zelandu. On je otac petoro dece.

Naem Rašid iz Pakistana je pokušao da otme oružje napadaču, ali je tom prilikom teško ranjen. Posle napada je odveden u bolnicu, ali je umro kasno u petak uveče.

U međuvremenu je saopšteno da je i njegov sin Talja takođe među mrtvima.

Novozelandski Crveni krst je objavio spisak nestalih osoba, a do sada na njemu najviše ima onih poreklom iz Jordana, Indije, Pakistana, Bangladeša, Avganistana, Saudijske Arabije i Somalije.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter