Izvor: BSC Happy
08.06.2023 u 11:56
0

„TU SMO ZA VAS DA SAČUVATE SVOJ DOM“: Studenti Prištinskog univerziteta poslali SNAŽNU poruku u Zvečanu!

Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su se ispred opštine Zvečan i kordona Kfora pojavili sa majicama na kojima piše “Izadji mala”.

Na ovaj način oni su poslali poruku i poziv lažnim gradonačelnicima i specijalcima Kurtijeve Kosovske policije koji već 11 dana protivpravno i nasilno blokiraju opštinu, da napuste ovu instituciju.

U to ime, okupatorima su otpevali i nezvaničnu himnu protesta “Izadji mala” koja se orila ispred kordona Kfora i opštine Zvečan.

U ime studenata, okupljenima se obratila Margareta Smiljanić.

– Situacija kojoj svedočimo svakoga dana iziskuje naše ujedinjenje, odgovornost ali i podršku koja je potrebna našim sugrađanima u Kosovskoj Mitrovici i na severu KiM. Mislim da ovi mladi ljudi koji su oko nas pokazuju jednu dobru lekciju svima nama a to je kako je kako je boriti se za svoj opstanak ali i ostanak svog naroda. Svima nama je potrebna kuća u kojoj živimo ali samo porodica uz podršku stvara dom. Ja hoću danas da vam kažem da su studenti tu i da vam pružaju podršku da vaš dom odbranite, da ostanete u svojim kućama i da smo uvek tu za vas!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter