Izvor:
29.08.2017 u 22:00
0

U HJUSTONU PRAVA DRAMA: Glavna brana preliva!

Glavna brana izvan Hjustona počela je da preliva zbog obilnih kiša koje je donela tropska oluja "Harvi".

Inženjeri pokušavaju da naizmeničnim puštanjem vode spreče da okolne naseljene zajednice budu potopljene, a Džef Linder, gradski zvaničnik, rekao je da je nivo vode trenutno na ivici samog rezervoara.

Uragan Harvi uzrokovao je obilne poplave u Hjustonu i preti da pogodi i Luizijanu, a najmanje devet osoba je stradalo u nevremenu.

Prelivanje ne bi trebalo da prouzrokuje pucanje Adiks brane, ali bi se dodatna voda izlila u Bufalo, naveću reku u samom gradu koja prolazi kroz njegov centra, zbog čega se veruju da je i centar grada ugrožen.

Zvaničnici su, međutim, zabrinuti za branu Barker koja kontroliše priliv vode na zapadnoj strani grada.

Harvi je doneo velike poplave u Teksasu i nekim delovima Luizijane, gde se očekuje da u narednim danima padne još kiše.

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi obilne padavine tokom noći mogle da pogoršaju situaciju na jugoistoku teksasa i jugozapadu Luizijane.

Tanjug
Foto: Twitter/Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter