Izvor: Kurir.rs
11.11.2020 u 13:46
0

U KBC ZVEZDARA 371 PACIJENT! ŠVORCAN PORUČIO: Najviše obolelih sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan kaže da je u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno zbrinut 371 kovid pacijent i da je popunjenost kapaciteta u toj kovid bolnici 90 odsto.

On je rekao da je u jedinici intenzivne i polintenzivne nege 49 bolesnika sa teškom kliničkom slikom, a da je od toga njih 32 na respiratoru.

„U našoj bolnici dominiraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. U kovid sistemu smo ponovo od 1. novembra i do sada smo primili više od 500 pacijenata. Jučerašnji dan bio veoma težak, primili smo 40 pacijenata, a otpustili 54 pacijenta, tako da smo ušli u određeni balans sa prijemima i otpustima“, naveo je on.

Na Zvezdari su uglavnom zbrinuti pacijenti stariji od 50 godina, najmlađi bolesnik koji se leči kod njih ima 19 godina, a najstariji 92 godine.

SVE O SPORTU

SAD JE I ZVANIČNO: Italijani raspustili tim na 10 dana! Italijani raspustili tim na 10 dana!

KAKAV ŠOK: Švajcarci stali uz NOLETA, a ne uz svog Federera

ORLOVI U PROBLEMU: Jedini strelac ikada na mečevima Srbija – Škotska zbog ovoga ne može da igra

Upitan koliko pacijenti u proseku ostaju na lečenju, Svorcan je rekao da to zavisi od toka bolesti, da pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom u proseku ostaju u bolnici sedam do deset dana.

Što se tiče popunjenosti kapaciteta, on kaže da su u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i drugim direktorima kovid bolnica, tako da se svi pacijenti adekvatno zbrnjavaju i da se do sada nije desilo da bolesnik koji je za bolničko lečenje ostane bez kreveta ili bez respiratora.

„Ako se kapaciteti iscrpe postoji opcija da se pacijenti iz Beograda šalju u bolnice u unutrašnjost Srbije“, zaključio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter