Izvor:
10.01.2019 u 11:10
0

U OKVIRU KAMPANJE FONDACIJE NOVAK ĐOKOVIĆ PRIKUPLJENO 10,5 MILIONA DINARA: Ulažemo u budućnost čitavog društva!

Oko 10,5 miliona dinara prikupljeno je za programe ranog razvoja dece, odnosno za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, u okviru kampanje Fondacije Novak Ðoković.

Kako je danas saopšteno iz Fondacije, akciji se pridružilo više od 300 pojedinaca i organizacija, a na pristigle donacije u vrednosti većoj od 5,2 miliona dinara, Novak i Jelena Ðoković dodali su isti iznos, duplirajući na taj način ukupnu sumu – na 10.561.000 dinara.

Najbolji teniser sveta zahvalio se svima koji su podržali inicijativu i istakao da će svaka donacija zasigurno pomoći da se napravi razlika u životima mališana.

Mogućnost da nešto izmenimo, učinimo svet boljim i pružimo svima jednake šanse upravo je u našim rukama, a ulaganjem u rani razvoj dece, osim što pomažemo formiranje ovih malih ljudi u ispravne ličnosti, ulažemo i u budućnost čitavog društva – rekao je Novak.

Kako je naveo, on je imao sreće da u detinjstvu ima punu podršku okruženja, ali je svestan činjenice da to, nažalost, nije situacija i sa drugom decom.

Uvek ću se vraćati ovoj temi i trudiću se da dam maksimalni doprinos. Hvala svima koji su nam se pridružili i pomogli Fondaciji da za decu u Srbiji napravimo bolji ambijent za odrastanje – dodao je Ðoković.

Prikupljeni novac biće uložen u projekat Školice života, odnosno u otvaranje i opremanje vrtića u Šapcu, Žitorađi i Inđiji, dok će četvrta lokacija uskoro biti poznata.

Donatorsku kampanju Fondacije Novak Ðoković podržale su i domaće javne ličnosti, među kojima, Hristina Popović, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Nina Janković, Miodrag Radonjić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Tijana Savić, kao i FK Crvena zvezda.

Akcija prikupljanja sredstava trajala je od 4. decembra prošle godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter