Izvor:
17.04.2018 u 14:29
0

UNAPREĐENJE BILATERALNE SARADNJE: Brnabić i Krečman na sednici komisije Srbija-Baden-Virtenberg!

Predsednik Vlade nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman sa privrednom delegacijom nastaviće posetu Srbiji, a sa premijerkom Anom Brnabić govoriće na Završnoj plenarnoj sednici petog zasedanja Zajedničke komisije Srbija – Baden-Virtemberg.

Zajednička komisija Srbija – Baden-Virtemberg formirana je u cilju unapređenja bilateralne saradnje, kroz realizaciju zajedničkih projekata u brojnim oblastima: evropska pitanja, državna administracija, unutrašnja bezbednost i policija, komunalna saradnja, privreda i finansije, telekomunikacije, infrastruktura, energetika i saobraćaj, životna sredina, vodoprivreda i poljoprivreda, kao i u oblastima nauke i istraživanja, obrazovanja, kulture i socijalnih pitanja.

Kako je saopšteno, po završetku plenarne sednice, premijerka Brnabić sastaće se sa Krečmanom. Krečman je najavio da će privredna delegacija posetiti i nemačku firmu Boš koja je u proizvodni pogon u Srbiji uložila 70 miliona evra, te da će tokom boravka u Srbiji biti reči o potencijalima za proširenje ekonomskih odnosa.

Cilj njihove posete je, kako je juče rekao, da se ojača blisko partnerstvo između Srbije i Nemačke i dva naroda. Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, koju predvodi premijer Krečman posetiće danas i Univerzitet u Novom Sadu. Krečman se juče sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sinoć je priredio prijem kojem je prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter