Izvor:
12.11.2019 u 20:09
0

UNAPREĐENJE ZDRAVLJA I KVALITETA ŽIVOTA: Beograd će se priključiti mreži „Zdravih gradova“!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa direktorom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Marijanom Ivanušom u nameri da kako bi Grad Beograd bude priključen mreži "Zdravih gradova", koja podrazumeva unapređenje zdravlja i kvaliteta života svojih sugrađana.

Jedan od ciljeva našeg sastanka jeste pokretanje bliske saradnje sa timom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije. Grad Beograd brine o zdravlju svih svojih stanovnika – rekao je Radojičić.

On je dodao da je važno da se za sve obezbedi zelenije i zdravije okruženje.

U narednom periodu želimo da podignemo svest ljudi o važnosti unapređenja fizičke, psihičke i socijalne komponente zdravlja, čime se podiže i kvalitet života svih građana Beograda – rekao je gradonačelnik.

Ivanuša je konstatovao da je Beograd kao najveća lokalna samouprava u Srbiji uvek dobar primer svim drugim gradovima u zemlji, ali i regionu.

Svesni smo da Beograd definiše trendove koji ostali gradovi prate i zato nam je saradnja sa Beogradom značajna – naveo je Ivanuša.

"Zdrav grad" je projekat Svetske zdravstvene organizacije koji se povezujući ključne ljude, zajednice, stručnjake i građane temelji na pronalaženju novih puteva za zdravlje građana u zajednici, u skladu sa strategijom "Zdravlje za sve za 21. vek", kao i ciljevima održivog razvoja, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter