Izvor: uns
30.11.2020 u 17:07
0

UNS OSUDIO ĐILASA: Novinari imaju pravo da istražuju imovinu političara

Udruženje novinara Srbije osudilo je ponašanje Dragana Đilasa na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde.

Saopštenje UNS-a prenosimo u celosti:

– Dragan Đilas je rekao da će tužiti prezenterku vesti, novinara, sagovornike Televizije Pink, a vlasnika Željka Mitrovića „na kraju“, čime je nastavio s neprihvatljivom praksom koju je započeo izbacivanjem novinara sa konferencija za medije. Đilas je pritom s nipodaštavanjem govorio o izgledu novinara Pinka. UNS još jednom upozorava političare da je karakterisanje novinara na osnovu njihovog fizičkog izgleda i odevanja neprimereno. Svako ima pravo da kritikuje rad medija, ali ne i da vređa novinare i zaposlene u medijima i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao. 

– Novinari imaju pravo i obavezu da istražuju imovinu svih političara i članova njihovih porodica, da su pritom dužni da poštuju profesionalne standarde a da političari zbog toga ne smeju da vređaju novinare.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter