Izvor:
19.06.2017 u 01:52
0

UPRKOS ERDOGANOVOM UPOZORENJU: Lider turske opozicije nastavlja marš!

Lider turske opozicije izjavio je danas da nastavlja "marš za pravdu" od Ankare do Istanbula u znak protesta zbog hapšenja opozicionog poslanika i uprkos upozorenju predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Predsednik najveće opozicione stranke, Republikanske narodne partije Kemal Kiličdaroglu krenuo je u marš od Ankare do 450 kilometara udaljenog Istanbula u znak protesta zbog hapšenja poslanika Republikanske narodne partije Enisa Berberoglua koji je u sredu osuđen na 25 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Kiličdaroglu (68) četvrti dan hoda sa pristalicama i očekuje da će za oko mesec dana stići do zgrade zatvora u Istanbulu gde se nalazi Berberoglu.

Erdogan upozorio je juče da se lider opozicije ne iznenadi ako bude priveden.

– Nemojte se iznenaditi ako vas sudski organi pozovu na saslušanje – rekao je turski predsednik.

Lider opozicije je rekao da ne naseda na provokacije i da nastavlja marš "koji je za pravdu a ne protiv nje".

Berberoglu je uhapšen i osuđen u slučaju povezanim s objavljivanjem izveštaja u listu Džumhurijet 2015. o tome da su turske obaveštajne službe navodno krijumčarile oružje islamskim pobunjenicima u Siriji.

Izvor: Beta.rs/Blic.rs

Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter