Izvor:
23.08.2019 u 11:08
0

UVODE SE NAJNOVIJE OŠTRE MERE PROTIV SAD: Tramp osuđuje OVE zemlje! (FOTO)

U dokumentu, koji ima 173 stranice, predlaže se da Evropska unija pokaže više odlučnosti u oblasti trgovine i da uvede jednostrane carine na robu iz Sjedinjenih Američih Država.

Oštrije mere prema SAD u oblasti trgovine.

EU planira da uvede carine na robu iz SAD.

Dokument u fazi razmatranja.

Evropska unija je razvila ekonomski program koji može da odgovori na trgovinska ograničenja američkog predsednika Donalda Trampa.

U dokumentu, koji ima 173 stranice, predlaže se da Evropska unija pokaže više odlučnosti u oblasti trgovine i da uvede jednostrane carine na robu iz Sjedinjenih Američih Država. Slične „sankcije“ će uticati na tehnološke divove kao što su "Gugl“, "Epl“, "Amazon“, "Majkrosoft“ i "Fejsbuk“, kako bi evropske zemlje dobile mogućnost da razvijaju svoje tehnološke kompanije.

Na taj način autori dokumenta insistiraju na oštrijim merama protiv Sjedinjenih Američkih Država u oblasti trgovine.

Ovi predlozi su još uvek u fazi razmatranja.

U programu se napominje da bi Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, trebalo da osnuje Evropski fond za budućnost, koji bi uložio više od 100 milijardi dolara u akcije perspektivnih kompanija na kontinentu. Planira se da one u budućnosti konkurišu američkim kompanijama.

Nakon izlaska Velike Britanije, Evropska unija biti slobodna da vodi izraženiju intervencionističku ekonomsku politiku, koju Francuska i Nemačka odavno podržavaju.

Tramp je, tokom razgovora sa novinarima i u obraćanjima svojim pristalicama, više puta osuđivao zemlje Evropske unije zbog njihove trgovinske politike prema Sjedinjenim Američkim Državama, naglašavajući da su postupci Evropljana u ovoj oblasti lošiji od kineskih vlasti.

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija uvele su međusobne trgovinske carine na brojne kategorije robe koje proizvode, u proleće i leto prošle godine. Sada Evropska unija pokušava da izbegne uvođenje novih američkih carina na automobile evropske proizvodnje.

Izvor: Alo.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter