Izvor:
27.11.2017 u 19:59
0

UŽAS U GRČKOJ: Broj žrtava u bujičnim poplavama porastao na 23!

Vlasti u Grčkoj saopštile su da je broj poginulih u bujičnim poplavama u blizini Atine porastao na 23, nakon što je pronađeno još jedno beživotno telo, a jedna starija žena preminula je u bolnici. Vatrogasna služba je saopštila da je telo muškarca pronađeno u blatu u blizini autobuske stanice u atinskom predgrađu Mandri, zapadno od Atine, a nije odmah bilo jasno da li je osoba jedna od onih koji su prijavljeni kao nestali u poplavama.

Ministarstvo zdravlja takođe je saopštilo da je preminula starija žena koja je ležala u bolnici usled teških povreda koje je prilikom bujica zadobila. Pre više od nedelju dana, telo 20. žrtve poplava pronađeno je u blizini autobuske garaže Mandri, a telo je prebačeno u bolnicu "Trijasio" na identifikaciju. U Mandri ukupno šest osoba nalazilo na spisku nestalih.

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, pogodila je Atinu zbog čega je bio poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je bio u prekidu.

Vatrogasna služba je saopštila da je primila 910 poziva za pomoć od srede. Pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama. Ovo su najgore poplave koje su poslednjih decenija pogodile atinsku oblast.

Stanovnici zapadnih oboda grčke prestonice pokušavaju da očiste nered koji su izazvale poplave koje su ulice pretvorile u bujice pune mulja i blata.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter