Izvor: Tanjug
18.05.2020 u 11:20
0

UŽIVO! Predsednik Srbije u poseti Kliničkom centru Srbije! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo obilazi radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u okviru Faze A.

U njegovoj pratnji su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor KCS Milika Ašanin.

Vučić je, tokom obilaska, rekao da su građani upravo u proteklom periodu videli koliko je važno zdravstvo i da novac uložen u kliničke centre i bolnice „nije bačen u bunar“, već da je to vrlo važna stvar.

Naveo je da će KCS imati i najmoderniju opremu, te dodao da ne smeju ni klinički centri u Novom Sadu i Kragujevcu da zaostaju.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

LEKOVITE I MOĆNE Počela je sezona, a ovo voće je 10 puta bolje od aspirina!

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Evo kakvo nas vreme očekuje!

DOKAZALA I NAUKA: 11 bapskih priča koje su APSOLUTNA ISTINA!

LEPA LUKIĆ PRVI PUT NAKON IZOLACIJE: Za 50 godina nisam ovo doživela (VIDEO)

OVO NIJE TEORIJA ZAVERE VEĆ NOVO ČOVEČANSTVO Pročitajte 24 tačke Agende Novog svetskog poretka (FOTO)

On je razgovarao sa radnicima, a zatim nastavio da obilazi radove, gde je upućen u broj soba, rashladni sistem, ventilacije, mokre čvorove, ali i u dalje planove.

Predsednik Vučić pozdravio je i radnike koji marljivo rade uz reči:

-Srećan rad, sve najbolje želim vama i vašim porodicama!

U toku obilaska razgovaralo se o kineskom nacrtu i projektu koji se realizuje, kao i o tome da nije bilo teško naći  i zaposliti radnike.

Radovi na obnovi KCS počeli su u avgustu 2018. godine kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra koji će imati dve faze.

Vučić je radove obišao i u aprilu prošle godine kada je istakao da je ulaganje u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare.

Posle izgradnje i obnove KCS će se prostirati na oko 30.000 kvadrata i dobiti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

U prvoj fazi KCS će, kako je ranije najavljeno, dobiti kompletno nov urgentni centar sa 500 novih kreveta od kojih 150 na intenzivnoj nezi, 30 operacionih sala, nuklearni centar, nove ordinacije, proširenu laboratoriju.

Glavni izvođač radova je konzorcijum koji čine „GH holding“ i „Delta inženjering“, a na gradlištu je svakodnevno više od 300 radnika.

Izvršni direktor obratio se medijima uz reči da je ovaj objekat kruna zdravstvenog sistema, te da će u prvoj fazi 86.00 kvadrata biti rekonstruisano. 

Ministar zdravlja rekao je da ovaj objekat upoređuju sa pravljenjem nosača aviona, te će kada bude završen u roku od jedne, odnosno dve  godine biti najveći i najmoderniji u celom regionu.

Predsednik Vučić  poručio je medijima da je ovo mesto gde će se lečiti i spasavati na hiljade života na dnevnom nivou, te da treba da budemo korak ispred svih.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter