Izvor: BLIC.RS
14.08.2023 u 18:30
0

VAŽNO UPOZORENJE ZA TURISTE: Ako vidite OVO na plaži – NE ULAZITE u vodu!

U objavi na stranici Grčka info, jedan korisnik je u svom postu objasnio kako izgleda sav nemar turista na letovanju u Grčkoj. Crvena zastavica je podignuta, talasi i morske struje su jaki, a u vodi uprkos tome ima ljudi!

– Spadam u plivače koji su prošli kompletnu plivačku obuku. Kada sam imao 3 godine otac me je naučio da plivam. Otac mi je kao mlad plivao trke. Kao tinejdžer sam prosao vaterpolo školu Partizana na Banjici. Kada sam bio u vojsci u mornarici obučavao sam neplivače. Zašto ovo sve pišem? – stoji na početku objave ovog Srbina.

On objašnjava da je razlog njegovog pisanja upozorenje svim turistima.

BEOGRAĐANIN SPREČIO TRAGEDIJU U BUDVI: Brzom reakcijom spasio život muškarcu kom je pozlilo u moru

Pišem da bih upozorio sve da kada se na plaži podigne crvena zastava da niko ne ulazi u vodu. Koliko god da dobro plivate postoje momenti kada ste nemoćni pred prirodom. Kod velikih talasa izlazak iz vode je najopasniji. Zato ovde apelujem na mlađu populaciju, ne igrajte se sa morem. Kada vetar duva preko 8 bofora ni veliki trajekti ne isplovljavaju. Kada je crvena zastava na plaži ne ulazi se u more – naglašava autor objave.

Podsećamo, Muškarac P. M. (31) utopio se 25. jula kod Tivta u talasima koje je podigao jaki jugo, a troje ljudi je povređeno kada su ih talasi bacili na stene na obali. Kako smo tada pisali, na snazi je bio crveni alarm, a njih četvoro su bili na divljoj plaži.

Državljanin Srbije Jahir Ademović (46), koji je živeo u Cirihu, utopio se 3. avgusta na letovanju u Italiji. Ademović je bio na dušeku kada je iznenada upao u vodu i utopio se. On je mahao i pozivao pomoć, spasilac je odmah intervenisao, međutim, Ademović nije mogao da se drži za dušek i završio je u vodi u kojoj se i utopio. Prema pisanju italijanskih medija, Ademović nije bio plivač.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter