Izvor:
13.08.2023 u 19:27
0

NEMA AJKULE U HERCEG NOVOM: Nije Pešikan već Lampuga, demantuju iz Lazure hotela i marine (VIDEO)

U vezi sa senzacionalističkim vijestima koje su juče i danas osvanule na nekoliko portala iz naših susednih zemalja, Opština Herceg Novi i kompleks Lazure „Hotel &; marina“ ovim putem reaguju i demantuju navode o pojavi ajkule pešikana, uz pojašnjenje o kojoj se za ljude potpuno bezopasnoj ribi zapravo radi.

TURISTI PRESTRAVLJENI: AJKULA snimljena uz samu OBALU u Meljinama!

„Naime, radi se o jednom od mnogih snimaka koji su nastali 21. juna ove godine, kada je u akvatorijum naše marine došao rijedak gost. Radi se o ribi zvanoj Lampuga, koja je pelagijska riba, a koja iako živi u celom Jadranu, može se reći da je veoma retka riba. Ima izduženo telo spljošteno na bokovima i prekriveno sitnim ljuskama. Ona je izuzetan plivač i po prirodi grabljivica ali apsolutno bezopasna po ljude. Hrani se isključivo sitnom plavom ribom koja pliva po površini što se može videti na svim snimcima koji su tada nastali , kaže se u saopštenju i dodaje.

-Na opštu radost svih prisutnih turista i meštana, ovaj primjerak Lampuge se kod nas zadržao oko pola sata i sve vreme je plivala po površini loveći sitniju ribu. Njeno prisustvo je prijavljeno Institutu za biologiju mora, koji prati kretanje i migracije svih rijetkih vrsta koje posjete naš prelijepi zaliv“, navode iz kompleksa

-Svi ste dobrodošli u naš Herceg Novi,  da se lično uverite kako izgleda i koliko je siguran, nedavno proglašeni šesti najbolji primorski grad na svetu, zaključuje u reagovanju sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi,  Nenad Vitomirović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter