Izvor: RT.RS
13.08.2023 u 17:29
1

GORAN PETRONIJEVIĆ POKRENUO INICIJATIVU: Osnivanje saveta za odbranu Dodika podržalo više od 100 advokata

Avokat Goran Petronijević je rekao da nema dilemu da Kristijan Šmit i njegovi "sarajevski poslušnici" najgrublje gaze Dejtonski sporazum

Goran Petronijević, u razgovoru sa članovima Kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika pokrenuo je inicijativu za formiranje Saveta za odbranu Milorada Dodika, potvrdio je i savetnik predsednika Branislav Okuka.

NE DAMO TE MILORADE: SIJARTO i MAĐARSKA stali uz DODIKA!

-Ovu inicijativu je do sada podržalo preko 100 advokata, koji su pristali da pro bono učestvuju prvenstveno u političkom procesu, a onda kvazipravnom koji je pokrenulo Tužilaštvo BiH, rekao je Okuka. Advokat Petronijević je povodom svoje inicijative rekao, da se ovim potezom Šmita najdublje povređuju Povelja UN i ustav BIH.

– Nemam dilemu da Kristijan Šmit i njegovi „sarajevski poslušnici“ najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija,

Profesor Ustavnog prava Siniša Karan naveo je da je optužnica koju je podiglo Tužilaštvo BiH protiv predsednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića nema veze sa pravom i vladavinom prava, već predstavlja negaciju naroda, države i suvereniteta, a njome su srušeni svi konstitutivni elementi državnosti.

-Ako ćemo upotrebiti pravnu logiku ili uopšte logiku, ne možemo a da ne kažemo da je to apsurdna situacija do koje je doveo građanin Šmit. On je došao do gađenja svima nama na jednoj teritoriji, ne mogu reći države jer on ruši sve politike države. Mi govorimo o nekome, o nečemu ko je ništa, Šmit je ništa, građanin sa ovog aspekta. I taj ništa hoće da stvori nešto i na bazi toga institucije Bih postupaju“, istakao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GORAN PETRONIJEVIĆ POKRENUO INICIJATIVU: Osnivanje saveta za odbranu Dodika podržalo više od 100 advokata”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter