Izvor: Tanjug
28.09.2020 u 07:11
0

VELIKI USPEH SRPSKIH UČENIKA: Mladi matematičari osvojili pet medalja i pohvalu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra

Ekipa Srbije beogradske Matematičke gimnazije osvojila je jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje, kao i jednu pohvalu na 61. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Zlatnu medalju osvojio Dobrica Jovanović, Jovan Toromanović i Vukašin Mihajlović osvojili su srebrnu medalju, Miloš Milićev i Uroš Colović osvojili su bronzu, a Jovan Arizanović pohvalu.

Granice za medalje bile su 31 osvojen poen za zlato, 24 za srebro i 15 za bronzu.

U ekipnom plasmanu ekipa Srbije je zauzela 25. mesto, u ;konkurenciji 105 zemalja.

Rukovodstvo ekipe činili su Marko Radovanović, Bojan Bašić, Dušan Đukić i Nikola Petrović.

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra.

U Srbiji, lokalna organizacija je poverena Društvu matematičara Srbije, a takmičenje je održano u prostorijama Matemetičkog fakulteta u Beogradu.

„Društvo matematičara zahvaljuje Matematičkom fakultetu u Beogradu koji je u proteklih 25 dana bio dobar domaćin četiri medjunarodne olimpijade iz matematike i informatike“, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter